Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur

Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt af : Susanne

Indsendt :      Red:

Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, billede 4 Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, billede 1 Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, billede 2 Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Kaffeglasur:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
4 spsk. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Den smeltede smør og sukker røres sammen. Mælken røres i. De øvrige ingredienser tilsættes.

Hæld dejen i en bradepande ca. 23x33 cm.
Bag kagen på midterste rille ved 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

Kaffeglasuren røres sammen i en gryde over varmen og smøres på, når kagen er afkølet.


Beskrivelse:
Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur er en bradepandekage som er nem at bage

karakterer:
Opskriften er vist 3520557 gange,
og udskrevet 34678 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (2236 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 23130 (5507 kcal)
KJ pr. Pers. 1927 (458 kcal)
Vægt ialt 1819 gram
Vægt pr. Pers. 151 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1271 KJ (302 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 53.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2022-05-30 21:23:45
Man kan sagtens bruges næsten halvt så meget sukker i kagedejen uden at det gør noget, da flomelissen søder glasuren meget 😊

Lee Ariel   -  2022-05-21 19:49:08
Første gang jeg lavede denne lage var jeg SOLGT! Jeg laver den til hver en lejlighed og børnene er især glad for kagen til fødselsdage og ture med skolen :D

Charlotte  -  2022-04-22 10:47:12
En helt igennem rigtig dejlig kage, smager fantastisk og er blevet et hit herhjemme.

Ida  -  2022-04-07 18:02:50
Den er virkelig lækker og tage med i klassen og man kan heller ikke Smage at der er kaffe i glasuren

Per  -  2022-04-02 13:55:17
Jeg vil mene den kan fryses uden glasuren.

  -  2022-04-02 13:31:39
Mega lœkker kage - min kæreste er vild med den og vil hele tiden have mig til at lave den igen og igen :-)

Benny nielsen  -  2022-02-28 08:46:20
Kan den fryses ned??

rayan beynax  -  2022-02-09 17:42:17
den er rigtig god og meget lækker men den manglede lidt mere creme

sus  -  2022-01-16 20:42:51
Min søn og svigerdatter bagte denne kanelkage til mig idag den var virkelig god Derfor giver jeg den 10 Om nogle dage vil jeg selv prøve at lave kanelkagen Venlig hilsen Sus

Jan  -  2021-11-07 12:41:41
Lækker kage og supernem at lave.

Charlotte  -  2021-10-04 13:54:44
Mega lækker kage + opskriften er nem at følge, der er lækker at server når man får gæster, uden tvivl den jeg går til når jeg skal bage krydderkage ;)

michael  -  2021-09-08 00:58:37
super god kage jeg kommer så små æble stykker i det er virkelig mums

  -  2021-08-19 18:30:03
Så lækker kage! Jeg plejer nogle gange at droppa kanel og tilføje 2 mosede bananer, det er altså den beste banakage man kan forstille sig👌🤩

Malene  -  2021-07-30 19:42:51
Super skøn og nem kage, at lave. Stadig blød og lækker selv efter 2-3 dage.

Irene  -  2021-06-19 09:24:23
Min kage måtte have 45 min. i ovnen, men ellers er den super lækker

  -  2021-06-13 09:33:38
Melissa ja du kan bruge normal mælk. Enten skal du dog skifte nationen ud med bagepulver for at det aktiveres, da der skal være syre til stede. Eller du kan tilføje 2 spsk. Citronsaft eller eddike til din mælk

  -  2021-06-08 18:47:47
Kærnemælk skal bruges for at natron aktiveres og den hæver, men vil man Brugge normalt mælk så skift natron ud med bagepulver ELLER tilføj 2 spsk creme fraiche, yoghurt, citronsaft, eller eddike til 5 dl normalt mælk, så aktiveres nationen nemlig

Louise Deleuran  -  2021-06-05 15:09:00
Dejlig kage

  -  2021-06-05 06:19:44
Har bagt denne gange mange år og den slog aldrig fejl. Bagt den lige igen i går. Bager den også som muffins der giver jeg dem mellem 15-20 min.

Jette Videbaek  -  2021-05-03 18:44:17
Prøv at grovhakke honningristede mandler med kanel og spred det ud over kaffeglasuren~ mums ~ siger jeg bare🙋‍♀️

  -  2021-04-17 11:38:49
3 æg og ca. 50 g mel mere

Melissa  -  2021-03-29 09:28:49
Ser virkelig god ud men tænkte på om man kunne bruge mælk istedet for kærnemælk

Lotte  -  2021-03-14 16:21:56
En utroligt lækker kage, som holder sig frisk og svampet længe. Mums :-)

ISABELLA BLOMGAARD   -  2021-03-12 17:05:16
Den er god til en pige på 7 år

Vibeke.   -  2021-03-07 13:08:38
Super lækker kage. Bagt på 30 min.

Bertram  -  2021-02-02 12:24:09
Den kunne godt undvære kernemælk ellers er det er rigtig fin størrelse

Elias  -  2021-01-29 10:35:56
den ser virkelig god ud og jeg har smagt kanel kage før men den ser god ud!!!

Britta  -  2021-01-21 06:44:10
Kan man bruge skyr i stedet for kærnemælk

Stefanie  -  2021-01-14 14:50:53
Den skal faktisk have 50 min min var ikke gennem bagt ved 30 min selv om det var på en brase pande 💞

Peter  -  2020-12-13 14:07:44
Nem og lækker - kan ikke gå galt. Prøv evt. med lidt valnødder i dejen. Kaffelikør er også et godt alternativ til kaffen.

johannes  -  2020-12-09 11:31:14
den røg på 15 min hjemme ved mig så den smager i hvert fald merget godt

Asia  -  2020-11-18 11:09:06
Skal man piske med hånden eller med maskine ?

Lis Sørensen  -  2020-10-08 21:14:19
Jeg elsker glasuren,kan man ikke lide kaffeglasur ,kan man bare undvære kaffen

Sofie  -  2020-09-27 15:45:49
Kan den laves med normal mælk?

Ivalo  -  2020-09-24 21:45:38
Den tager meget længere tid end 30 min!

Stub  -  2020-09-21 10:38:06
Glasuren giver god mening, den er bare så lækker. Bager den igen og igen!

Caroline Tindbæk Christiansen  -  2020-09-05 11:58:42
Den er en af mine ynglingskager. Da jeg går i skole bager jeg den nogel gange til klassens time og næsten alle elsker den. Får meget ros når jeg tager den med i skole og det er også nogle far min klasses ynglingkage. Så helt klart en 5'er fra mig.

Susanne  -  2020-09-01 16:06:06
En rigtig god kage. Den er god at fryse. Anbefales.

  -  2020-08-27 16:20:09
Hvorfor giver glasuren ikke mening Laura?

laura haupt  -  2020-08-08 16:54:46
glasuren giver ik mening

Cecilie  -  2020-08-03 18:47:03
er det ligemeget hvilken kaffe det er? eller er der en i vil anbefale man skal bruge?

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her