Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur

Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt af : Susanne

Indsendt :


Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, billede 4 Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, billede 1 Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, billede 2 Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Kaffeglasur:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
4 spsk. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Den smeltede smør og sukker røres sammen. Mælken røres i. De øvrige ingredienser tilsættes.

Hæld dejen i en bradepande ca. 23x33 cm.
Bag kagen ved 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

Kaffeglasuren røres sammen i en gryde over varmen og smøres på, når kagen er afkølet.


Beskrivelse:
Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur er en bradepandekage som er nem at bage

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1706 stemmer)

Opskriften er vist 2499147 gange,
og udskrevet 28618 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 23130 (5507 kcal)
KJ pr. Pers. 1927 (458 kcal)
Vægt ialt 1819 gram
Vægt pr. Pers. 151 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1271 KJ (302 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 53.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lis Sørensen  -  2020-10-08 21:14:19
Jeg elsker glasuren,kan man ikke lide kaffeglasur ,kan man bare undvære kaffen

Sofie  -  2020-09-27 15:45:49
Kan den laves med normal mælk?

Ivalo  -  2020-09-24 21:45:38
Den tager meget længere tid end 30 min!

Stub  -  2020-09-21 10:38:06
Glasuren giver god mening, den er bare så lækker. Bager den igen og igen!

Caroline Tindbæk Christiansen  -  2020-09-05 11:58:42
Den er en af mine ynglingskager. Da jeg går i skole bager jeg den nogel gange til klassens time og næsten alle elsker den. Får meget ros når jeg tager den med i skole og det er også nogle far min klasses ynglingkage. Så helt klart en 5'er fra mig.

Susanne  -  2020-09-01 16:06:06
En rigtig god kage. Den er god at fryse. Anbefales.

  -  2020-08-27 16:20:09
Hvorfor giver glasuren ikke mening Laura?

laura haupt  -  2020-08-08 16:54:46
glasuren giver ik mening

Cecilie  -  2020-08-03 18:47:03
er det ligemeget hvilken kaffe det er? eller er der en i vil anbefale man skal bruge?

Lisbeth Hansen   -  2020-07-14 08:45:41
Hvor stor bradepande skal bruges når jeg skal bage kagen til 24 og indrigenser

Lisbeth Hansen   -  2020-07-14 08:38:48
Bradepanden str er 33x22 uanset om det er til 12 eller 36 personer?

Aya  -  2020-07-02 11:18:31
jeg syndes den smagte super godt, men min hævede dog ikke så meget, selvom det var i en 23x30 cm bageplade, men den kan anbefales:)

Inge-Lise Pedersen  -  2020-04-29 18:18:04
Bagetiden kan variere. Tjek altid ved at stikke en træpind, kødnål kan bruges, ind midt i kagen for at tjekke, om kagen er bagt. Jeg giver den ofte mindst 30 min.

Inge-Lise Pedersen  -  2020-04-29 18:14:30
Jeg har kendt og brugt denne opskrift i over 30 år. Fabelagtig kage. Kommer dog altid 1 æg i dejen og lidt kokos i glasuren. Den kan snildt fryses med glasur. Man tager kagestykket op og lader det tø langsomt - det er næsten som nybagt.

Maria  -  2020-04-27 19:31:57
Det er en super god kage, den er lækker og luftig, og det smager rigtig godt. Jeg er dog ikke så vild men kaffeglasuren, så jeg bruger pålægschokolade, eller en smørcreme med kakao.

elise  -  2020-04-16 09:51:16
skal der ikke æg i

  -  2020-04-13 10:21:44
God kanelkage smager godt

Magnus  -  2020-03-24 12:20:49
Super god kage. Den er svampet.

  -  2020-03-11 13:53:17
Glasuren er mums

Karen  -  2020-03-07 13:49:43
Den kaldes også Rasmuskage på Sjælland. Super lækker blød kage.

Steffen H.E  -  2020-01-27 21:36:12
Jeg har lige lavet portionen gange 3 Altså til 36 personer Jeg lavede 1 portion i en springform Og 2 portioner i en stor bradepande. Springformen skulle have 55 min for at være færdig ( da den er højere end bradepande) Bradepanden skulle have 30 minutter som i opskriften. Jeg har lavet denne opskrift et utal af gange og den skuffer aldrig Herhjemme er det familiens yndlings kage

  -  2019-12-11 20:08:33
Super god kage

Birk  -  2019-11-10 17:11:08
Er super duper god

Bente  -  2019-11-04 11:40:23
Er kagen fryseegnet? Skal man i så fald vente med at komme glasuren på, til den skal bruges?

Amanda K  -  2019-11-02 15:39:09
Virkelig lækker kanelkage, som er meget nem at lave, da det ingen tid tager at røre ingredienserne sammen.

Karen Maria   -  2019-09-18 08:57:53
Nogen der har prøvet at lavet en stor bradepande??? Altså dobbelt op?? Hvor lang tid gav i, i ovnen???

Majbritt   -  2019-09-16 14:46:31
Hej det er majbritt skal der ik æg i ..for synes ik den smager af noget den opskrift ...Er lidt sært

Martin NNN  -  2019-08-23 18:53:19
Glasuren smagte virkelig meget af kaffe, og var egentlig ikke så god, flere instruktioner kunne have været dejligt, især på det område. Vi endte med at tilføje vand selv da den var rigtig tør...

  -  2019-08-15 23:01:26
Hej !!!!! Er der nogle der har prøvet at bage den som Muffins ? Hvis ? Hvor længe skal de så bage og på hvilken grad? Håber meget der er nogle det har 🤣 .. det vil være nemmere for mig når jeg skal bage til ca.150 mennesker.

Hej.  -  2019-05-04 07:24:20
Hej. Jeg vil lige høre ad om nogen har haft erfaring med at pynte kagen med sukker print på denne kage ? En skøn kage som er meget populær i vores familie.

Per  -  2019-04-10 16:02:48
Dejlig kanelkage i bradepande

Silje💗vivendel !!!  -  2019-01-16 16:56:54
Håber at den er god,skal til at lave den nu. Husk og add mig på yt

Sandra   -  2018-12-30 23:20:36
Det er en fremragende kage, som jeg bl.a. også har brugt som base i ‘opbyggede’ fødselsdagskager (som fx et sørøverskib) og kombineret med andre typer af glasur (smørcreme, fondant) med held. Den skal bages lidt længere end opskriften siger - som mange har kommenteret. Synes det svinger lidt fra gang til gang, så stik i kagen før den tages ud. Bedst at bage længere tid ved lidt lavere temperatur, synes jeg (40-50 min v 180 grader). Ift at bruge anden mælk end kærnemælk, så hver opmærksom på, at syrligheden er nødvendig for at få natron til at hæve - så hvis du bruger almindelig mælk, så brug bagepulver i stedet. Alternativt kan man blande lidt citronsaft i mælken - så virker det med natron.

Laila  -  2018-12-17 16:10:14
Nem at lave nåe man får gæster.Hele familien elsker bare denne kage

Anne  -  2018-11-07 21:15:18
Fantastisk lækker kage. Men hver gang jeg laver den, virker dejen halvbagt og rå, ikke flydende, men bare sådan våd og ikke færdig bagt. Har fulgt opskriften til punkt og prikke, har givet kagen alt fra 5 min ekstra til 20 min ekstra, og det ændrer ikke noget. Den bliver ikke mere færdig bagt af det. Hvad gør jeg forkert?

MILLE  -  2018-11-07 11:00:23
jeg har bagt kagen for anden gang den er lige så god som den første.

Sara Salting   -  2018-10-20 14:34:35
Pas på med ikke at putte dejen i en for stor bradepande, da kagen så bliver meget lille

Cæcilia   -  2018-10-19 13:42:02
Er virkelig skuffet over glasuren. Fyldte opskriften perfekt, men glasuren samlede sig til noget der mindede om dej, ligeså snart jeg tog den af varmen. Jeg skyndte mig at hælde glasuren udover kagen, men jeg kunne ikke nå at smørre den ud, før den havde samlet sig. Er nu nød til at lave en anden glasur ved siden af og komme den ovenpå den mislykkede glasur.

Emil Winther Jeppesen   -  2018-10-18 17:37:03
Har bagt min i 45 minutter nu, og den er stadig helt flydende indeni, der er intet der er bagt udover skorpen, og opskriften er fulgt til punkt og prikke

MILLE  -  2018-09-30 12:23:35
dejlig kage perfekt til fødselsdag.

  -  2018-09-26 11:38:34
mega lækker kage smager næsten lige så godt som min moder

Emma  -  2018-09-09 13:29:58
Den er så god og. Næm i love it

Mille  -  2018-09-02 16:19:31
min glasur bliver alt for flydende så den ryger af kagen???

Matilde  -  2018-08-27 22:59:03
Eeeelsker den her kage. Jeg erstatter 1/4 af sukkeret med farin 👌 stikker desuden kagen med en strikkepind før jeg hælder glasuren på, så den løber lidt ned i kagen. Det bliver mega godt

Gaby B. Jensen   -  2018-05-26 16:28:11
Det er nok den nemmeste og lækkerste kage nogensinde:) Man kan godt putte sød-,let- og kærnemælk!

Gitte   -  2018-05-12 19:07:59
super god kage👍og nem at lave 👌familien Elsker den 😁

Camilla lehmann  -  2018-04-15 16:31:30
Man kan sagtens bage den som muffins :) der giver jeg den bare 15 minutter istedet for. Og jeg får ca 40 stk ud af en portion

Julie Laursen  -  2018-03-24 10:21:39
Super lækker kage. Kan man bage den i muffin-udgave og i så fald, hvor længe skal den så have i ovnen? :)

Anton Oskar Frederik  -  2018-03-07 12:32:12
Vi er helt vilde med den🍰🍪🥧🧘‍♂️🎧🎮🚉✈️🗿🏟🏛⛩ kh Anton, Oskar og Frederik

  -  2018-02-21 14:27:24
Rigtig god og svampet kage.

Mathilde Olesen  -  2018-02-16 19:11:49
Jeg er ikke normalt til kanelkage, men den her er virkelig lækker! Laver dog ekstra glasur, ca. ½ gang oven i.

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her