Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur

Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt af : Susanne

Indsendt :      Red:

Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, billede 4 Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, billede 1 Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, billede 2 Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Kaffeglasur:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
4 spsk. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Den smeltede smør og sukker røres sammen. Mælken røres i. De øvrige ingredienser tilsættes.

Hæld dejen i en bradepande ca. 23x33 cm.
Bag kagen på midterste rille ved 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

Kaffeglasuren røres sammen i en gryde over varmen og smøres på, når kagen er afkølet.


Beskrivelse:
Kanelkage med kærnemælk og kaffeglasur er en bradepandekage som er nem at bage

karakterer:
Opskriften er vist 2891490 gange,
og udskrevet 31451 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1941 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 23130 (5507 kcal)
KJ pr. Pers. 1927 (458 kcal)
Vægt ialt 1819 gram
Vægt pr. Pers. 151 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1271 KJ (302 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 53.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

michael  -  2021-09-08 00:58:37
super god kage jeg kommer så små æble stykker i det er virkelig mums

  -  2021-08-19 18:30:03
Så lækker kage! Jeg plejer nogle gange at droppa kanel og tilføje 2 mosede bananer, det er altså den beste banakage man kan forstille sig👌🤩

Malene  -  2021-07-30 19:42:51
Super skøn og nem kage, at lave. Stadig blød og lækker selv efter 2-3 dage.

Irene  -  2021-06-19 09:24:23
Min kage måtte have 45 min. i ovnen, men ellers er den super lækker

  -  2021-06-13 09:33:38
Melissa ja du kan bruge normal mælk. Enten skal du dog skifte nationen ud med bagepulver for at det aktiveres, da der skal være syre til stede. Eller du kan tilføje 2 spsk. Citronsaft eller eddike til din mælk

  -  2021-06-08 18:47:47
Kærnemælk skal bruges for at natron aktiveres og den hæver, men vil man Brugge normalt mælk så skift natron ud med bagepulver ELLER tilføj 2 spsk creme fraiche, yoghurt, citronsaft, eller eddike til 5 dl normalt mælk, så aktiveres nationen nemlig

Louise Deleuran  -  2021-06-05 15:09:00
Dejlig kage

  -  2021-06-05 06:19:44
Har bagt denne gange mange år og den slog aldrig fejl. Bagt den lige igen i går. Bager den også som muffins der giver jeg dem mellem 15-20 min.

Jette Videbaek  -  2021-05-03 18:44:17
Prøv at grovhakke honningristede mandler med kanel og spred det ud over kaffeglasuren~ mums ~ siger jeg bare🙋‍♀️

  -  2021-04-17 11:38:49
3 æg og ca. 50 g mel mere

Melissa  -  2021-03-29 09:28:49
Ser virkelig god ud men tænkte på om man kunne bruge mælk istedet for kærnemælk

Lotte  -  2021-03-14 16:21:56
En utroligt lækker kage, som holder sig frisk og svampet længe. Mums :-)

ISABELLA BLOMGAARD   -  2021-03-12 17:05:16
Den er god til en pige på 7 år

Vibeke.   -  2021-03-07 13:08:38
Super lækker kage. Bagt på 30 min.

Bertram  -  2021-02-02 12:24:09
Den kunne godt undvære kernemælk ellers er det er rigtig fin størrelse

Elias  -  2021-01-29 10:35:56
den ser virkelig god ud og jeg har smagt kanel kage før men den ser god ud!!!

Britta  -  2021-01-21 06:44:10
Kan man bruge skyr i stedet for kærnemælk

Stefanie  -  2021-01-14 14:50:53
Den skal faktisk have 50 min min var ikke gennem bagt ved 30 min selv om det var på en brase pande 💞

Peter  -  2020-12-13 14:07:44
Nem og lækker - kan ikke gå galt. Prøv evt. med lidt valnødder i dejen. Kaffelikør er også et godt alternativ til kaffen.

johannes  -  2020-12-09 11:31:14
den røg på 15 min hjemme ved mig så den smager i hvert fald merget godt

Asia  -  2020-11-18 11:09:06
Skal man piske med hånden eller med maskine ?

Lis Sørensen  -  2020-10-08 21:14:19
Jeg elsker glasuren,kan man ikke lide kaffeglasur ,kan man bare undvære kaffen

Sofie  -  2020-09-27 15:45:49
Kan den laves med normal mælk?

Ivalo  -  2020-09-24 21:45:38
Den tager meget længere tid end 30 min!

Stub  -  2020-09-21 10:38:06
Glasuren giver god mening, den er bare så lækker. Bager den igen og igen!

Caroline Tindbæk Christiansen  -  2020-09-05 11:58:42
Den er en af mine ynglingskager. Da jeg går i skole bager jeg den nogel gange til klassens time og næsten alle elsker den. Får meget ros når jeg tager den med i skole og det er også nogle far min klasses ynglingkage. Så helt klart en 5'er fra mig.

Susanne  -  2020-09-01 16:06:06
En rigtig god kage. Den er god at fryse. Anbefales.

  -  2020-08-27 16:20:09
Hvorfor giver glasuren ikke mening Laura?

laura haupt  -  2020-08-08 16:54:46
glasuren giver ik mening

Cecilie  -  2020-08-03 18:47:03
er det ligemeget hvilken kaffe det er? eller er der en i vil anbefale man skal bruge?

Lisbeth Hansen   -  2020-07-14 08:45:41
Hvor stor bradepande skal bruges når jeg skal bage kagen til 24 og indrigenser

Lisbeth Hansen   -  2020-07-14 08:38:48
Bradepanden str er 33x22 uanset om det er til 12 eller 36 personer?

Aya  -  2020-07-02 11:18:31
jeg syndes den smagte super godt, men min hævede dog ikke så meget, selvom det var i en 23x30 cm bageplade, men den kan anbefales:)

Inge-Lise Pedersen  -  2020-04-29 18:18:04
Bagetiden kan variere. Tjek altid ved at stikke en træpind, kødnål kan bruges, ind midt i kagen for at tjekke, om kagen er bagt. Jeg giver den ofte mindst 30 min.

Inge-Lise Pedersen  -  2020-04-29 18:14:30
Jeg har kendt og brugt denne opskrift i over 30 år. Fabelagtig kage. Kommer dog altid 1 æg i dejen og lidt kokos i glasuren. Den kan snildt fryses med glasur. Man tager kagestykket op og lader det tø langsomt - det er næsten som nybagt.

Maria  -  2020-04-27 19:31:57
Det er en super god kage, den er lækker og luftig, og det smager rigtig godt. Jeg er dog ikke så vild men kaffeglasuren, så jeg bruger pålægschokolade, eller en smørcreme med kakao.

elise  -  2020-04-16 09:51:16
skal der ikke æg i

  -  2020-04-13 10:21:44
God kanelkage smager godt

Magnus  -  2020-03-24 12:20:49
Super god kage. Den er svampet.

  -  2020-03-11 13:53:17
Glasuren er mums

Karen  -  2020-03-07 13:49:43
Den kaldes også Rasmuskage på Sjælland. Super lækker blød kage.

Steffen H.E  -  2020-01-27 21:36:12
Jeg har lige lavet portionen gange 3 Altså til 36 personer Jeg lavede 1 portion i en springform Og 2 portioner i en stor bradepande. Springformen skulle have 55 min for at være færdig ( da den er højere end bradepande) Bradepanden skulle have 30 minutter som i opskriften. Jeg har lavet denne opskrift et utal af gange og den skuffer aldrig Herhjemme er det familiens yndlings kage

  -  2019-12-11 20:08:33
Super god kage

Birk  -  2019-11-10 17:11:08
Er super duper god

Bente  -  2019-11-04 11:40:23
Er kagen fryseegnet? Skal man i så fald vente med at komme glasuren på, til den skal bruges?

Amanda K  -  2019-11-02 15:39:09
Virkelig lækker kanelkage, som er meget nem at lave, da det ingen tid tager at røre ingredienserne sammen.

Karen Maria   -  2019-09-18 08:57:53
Nogen der har prøvet at lavet en stor bradepande??? Altså dobbelt op?? Hvor lang tid gav i, i ovnen???

Majbritt   -  2019-09-16 14:46:31
Hej det er majbritt skal der ik æg i ..for synes ik den smager af noget den opskrift ...Er lidt sært

Martin NNN  -  2019-08-23 18:53:19
Glasuren smagte virkelig meget af kaffe, og var egentlig ikke så god, flere instruktioner kunne have været dejligt, især på det område. Vi endte med at tilføje vand selv da den var rigtig tør...

  -  2019-08-15 23:01:26
Hej !!!!! Er der nogle der har prøvet at bage den som Muffins ? Hvis ? Hvor længe skal de så bage og på hvilken grad? Håber meget der er nogle det har 🤣 .. det vil være nemmere for mig når jeg skal bage til ca.150 mennesker.

Hej.  -  2019-05-04 07:24:20
Hej. Jeg vil lige høre ad om nogen har haft erfaring med at pynte kagen med sukker print på denne kage ? En skøn kage som er meget populær i vores familie.

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her