De hele æg og æggeblommer piskes hvide med sukker.
Riv den gule/orange skal af citron og appelsin, og pres så saften ud.
Piskefløden piskes stiv.
Hviderne piskes stive.
Husblasen knuges fri af væde og smeltes i saften, tages af varmen og tilsæt Grand Marnier.
Flødeskummet vendes i æggemassen, heri vendes den smeltede husblas under konstant omrøring.
Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.
Et stor stykke folie foldes gerne flere gange på den korte led, stanniolen skal være så lang at man kan forme et rør der kun lige passer ned i souffleformen, og det skal passes til så det stikker lidt ned i formen, men rager op over.
Massen hældes forsigtigt i formen og stilles på køl, gerne til næste dag.
Stanniolen fjernes forsigtigt, og souffleen drysses med kakao på toppen.
Abrikossauce:
Abrikoserne drænes for væde, og blendes grundigt, smages til med kirch og serveres til, den ne skal ikke varmes op, og serveres kold.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 11606 gange, og udskrevet 137 gange.
Energi:
KJ total 14844 (3534 kcal)
KJ pr. Pers. 1855 (441 kcal)
Vægt ialt 1853 gram
Vægt pr. Pers. 231 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 800 KJ (190 kcal) Protein 3.9 gram Fedt 12.1 gram Kulhydrat 15.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider