Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kold Grand Marnier souffle

Kold Grand Marnier souffle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Kold Grand Marnier souffle, billede 4 Kold Grand Marnier souffle, billede 1 Kold Grand Marnier souffle, billede 2 Kold Grand Marnier souffle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
6 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
6 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
2 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
8 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
1 dl. Grand Marnier
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Abrikossovs:
1 ds. Abrikos. konserves. let sukkerlage 1 dåse henkogte abrikoser på dåse indeholder ca. 240 gram drænet vægt.
0.5 dl. Kirch 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Husblassen lægges i blød i koldt vand.

De hele æg og æggeblommer piskes hvide med sukker.

Riv den gule/orange skal af citron og appelsin, og pres så saften ud.

Piskefløden piskes stiv. Hviderne piskes stive.

Husblasen knuges fri af væde og smeltes i saften, tages af varmen og tilsæt Grand Marnier. Flødeskummet vendes i æggemassen, heri vendes den smeltede husblas under konstant omrøring. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.

Et stor stykke folie foldes gerne flere gange på den korte led, stanniolen skal være så lang at man kan forme et rør der kun lige passer ned i souffleformen, og det skal passes til så det stikker lidt ned i formen, men rager op over.

Massen hældes forsigtigt i formen og stilles på køl, gerne til næste dag.

Stanniolen fjernes forsigtigt, og souffleen drysses med kakao på toppen.

Abrikossauce:
Abrikoserne drænes for væde, og blendes grundigt, smages til med kirch og serveres til, den ne skal ikke varmes op, og serveres kold.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 8635 gange,
og udskrevet 76 gange.


Energi:
KJ total 14844 (3534 kcal)
KJ pr. Pers. 1855 (441 kcal)
Vægt ialt 1853 gram
Vægt pr. Pers. 231 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 800 KJ (190 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 12.1 gram
Kulhydrat 15.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu