Hvis det er en hel ørred på 3-4 kg. kræver det en stor fiskekedel, en ting de færreste private har til rådighed.
Bind snor i mund og hale så den ligger på bugen og ligges i en stor fiskekedel, dampes 30 minutter stille og roligt.
Skindet skæres af ryggen på fisken hele ned, sprøjtes med mayonnaise og pyntes med rejer, friske muslinger, blækspruttearme, hele kogte asparges, citron og dild.
Alternertivt kan en ørredfilet lægges på risten over en bradepande som sættes på komfuret med vand i bunden og dækkes med folie eller en bradepande så det lukker tæt. og der skal bruges en stor spartel eller flere paletter til at løfte fisken af f.eks pizzaspade.
Hvis det er små portionsørreder på 3-400 g. så bliver opgaven jo noget nemmere, men fremgangsmåden er den sammen, dog med mindre damptid.
Endelig så kan ørredefiletter skærres i portionsstykker, dampes og portionanrettes.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 1
(1 stemmer)
Opskriften er vist 23336 gange, og udskrevet 112 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider