Hel dampet ørred

Hel dampet ørred, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 ørred
 vand
 
Opskrift:
Hvis det er en hel ørred på 3-4 kg. kræver det en stor fiskekedel, en ting de færreste private har til rådighed.

Bind snor i mund og hale så den ligger på bugen og ligges i en stor fiskekedel, dampes 30 minutter stille og roligt.

Skindet skæres af ryggen på fisken hele ned, sprøjtes med mayonnaise og pyntes med rejer, friske muslinger, blækspruttearme, hele kogte asparges, citron og dild.

Alternativt kan en ørredfilet lægges på risten over en bradepande som sættes på komfuret med vand i bunden og dækkes med folie eller en bradepande så det lukker tæt. og der skal bruges en stor spartel eller flere paletter til at løfte fisken af f.eks. pizzaspade.

Hvis det er små portionsørreder på 3-400 g. så bliver opgaven jo noget nemmere, men fremgangsmåden er den sammen, dog med mindre damptid.


Endelig så kan ørredfiletter skæres i portionsstykker, dampes og portionanrettes.





karakterer:
Opskriften er vist 25357 gange,
og udskrevet 145 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu