laksefilet uden skind og ben 125 g. laksefilet uden skind og ben
0.5
dl.
piskefløde 0.5 dl. piskefløde
0.5
æg 0.5 æg
salt salt
peber peber
2
hele søtunger á 3-400 g 2 hele søtunger á 3-400 g
100
g.
frisk babyspinat 100 g. frisk babyspinat
Kogelage: Kogelage:
0.5
dl.
tør hvidvin 0.5 dl. tør hvidvin
0.5
dl.
vand 0.5 dl. vand
Spinatbund: Spinatbund:
500
g.
frisk babyspinat 500 g. frisk babyspinat
200
g.
forårsløg 200 g. forårsløg
50
g.
smør50 g. smør
salt salt
peber peber
Hollandaissovs: Hollandaissovs:
4
æggeblommer past.4 æggeblommer past.
400
g.
smør 400 g. smør
Salt Salt
hvid peber hvid peber
Fond Fond
0.5
citron saften heraf 0.5 citron saften heraf
Opskrift:
Laksefars:
Laksen skæres evt. i mindre stykker og blendes i en foodprocessor, det halve æg tilsætte og blendes med inden fløden tilsættes lidt efter lidt til en passende konsistens, smag til med salt og peber.
Søtungen udskæres i hele fileter uden skind og ben. På det, der var skindsiden, smøres laksefarsen. Der lægges et lag spinatblade. Fisken rulles sammen fra halen til hovedet. Fiskerullerne dampes i hvidvin og vand i en lav gryde under låg.
Den grundigt skyllede spinat sauteres i en gryde med smeltet smør, de hele rensede forårsløg kan sauteres med når spinaten er faldet lidt sammen.
Spinaten krydres med salt og peber.
Hollandaissovs:
Smelt smørret og lad det køle af.
Æggeblommerne piskes til cremekonsistens over svag varme. Tages fra varmen.
Tilsæt det smeltede afkølede smør,(uden valle) og pisk det lidt af gangen i æggemassen. Smag til med salt og peber, samt kogelage.
Det er meget vigtigt at æggeblommerne piskes under meget svag varme, da de ellers vil blive ødelagt. Brug evt. vandbad. Saucen må ikke opvarmes yderlig da den vil skille.
Anretning:
Fiskerullerne deles evt. i to stykker, som anrettes på smørsauteret spinat på tallerkenen. Rundt om fisken anrettes stykker af smørdampede forårsløg. Saucen hældes forsigtigt omkring.
Tips:
Variationstips:
Retten kan laves med alle slags fladfisk.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 22156 gange, og udskrevet 444 gange.
Kommentarer
ping - 2010-07-19 19:51:18 lækkert men sovsen lykkeds ikke
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider