Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Søtunge på bund af spinat med hollandaise

Søtunge på bund af spinat med hollandaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Søtunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Søtunge på bund af spinat med hollandaise, billede 4 Søtunge på bund af spinat med hollandaise, billede 1 Søtunge på bund af spinat med hollandaise, billede 2 Søtunge på bund af spinat med hollandaise, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Laksefars:
125 g.laksefilet uden skind og ben
0.5 dl.piskefløde
0.5 æg
 salt
 peber
 
2 hele søtunger á 3-400 g
100 g.frisk babyspinat
 
 Kogelage:
0.5 dl.tør hvidvin
0.5 dl.vand
 
 Spinatbund:
500 g.frisk babyspinat
200 g.forårsløg
50 g.smør
 salt
 peber
 
 Hollandaissovs:
4 æggeblommer past.
400 g.smør
 Salt
 hvid peber
 Fond
0.5 citron saften heraf
 


Opskrift:

Laksefars: Laksen skæres evt. i mindre stykker og blendes i en foodprocessor, det halve æg tilsætte og blendes med inden fløden tilsættes lidt efter lidt til en passende konsistens, smag til med salt og peber.

Søtungen udskæres i hele fileter uden skind og ben. På det, der var skindsiden, smøres laksefarsen. Der lægges et lag spinatblade. Fisken rulles sammen fra halen til hovedet. Fiskerullerne dampes i hvidvin og vand i en lav gryde under låg.

Den grundigt skyllede spinat sauteres i en gryde med smeltet smør, de hele rensede forårsløg kan sauteres med når spinaten er faldet lidt sammen. Spinaten krydres med salt og peber.

Hollandaissovs:
Smelt smørret og lad det køle af. Æggeblommerne piskes til cremekonsistens over svag varme. Tages fra varmen.

Tilsæt det smeltede afkølede smør,(uden valle) og pisk det lidt af gangen i æggemassen. Smag til med salt og peber, samt kogelage.

Det er meget vigtigt at æggeblommerne piskes under meget svag varme, da de ellers vil blive ødelagt. Brug evt. vandbad. Saucen må ikke opvarmes yderlig da den vil skille.


Anretning:
Fiskerullerne deles evt. i to stykker, som anrettes på smørsauteret spinat på tallerkenen. Rundt om fisken anrettes stykker af smørdampede forårsløg. Saucen hældes forsigtigt omkring.

Tips:

Variationstips: Retten kan laves med alle slags fladfisk.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 20665 gange,
og udskrevet 310 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

ping  -  2010-07-19 19:51:18
lækkert men sovsen lykkeds ikke