Laksepakker

Laksepakker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : **isis**

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Laksefileter til 4 personer
 citron eller lime
 frisk dild (eller anden krydderurt)
 salt
 peber
 smør
 evt.lidt hvidløg
 
 Dressing:
0.5 cremefraiche
 mayonnaise
 hvidløg
 salt
 peber
 citronsaft
 skefuld sennep
 evt.dild og/eller forårsløg
 
 Kartofler til 4 personer
 tørrede krydderier
 salt
 peber
 olie
 
Opskrift:
Laksefileterne lægges på hver deres stykke folie. Foliet skal være så stort at det kan laves til en lille pakke med lidt luftrum. Krydder fisken med salt og peber.
Dryp citron saft over. Læg en god dusk dild, evt et helt halv fed hvidløg og en god klat smør på fisken. Pak folliet sammen om fisken så den har lidt luft omkring sig. Sørg for at det slutter tæt så dampen ikke forsvinder fra pakken.
Skal have 20min til en halv time i ovn ved 180 til 190 grader. Kan sættes i ovn når kartofler er halvt færdig.

Kartofler: Skrælles (ved sommer vasket eller skrabet) og skæres i både. Hæld olie over stykkerne. Krydder med salt og peber og tørrede krydderier. Evt timian
rosmarin eller herbes de provance. Stilles i ovn ved 180-190 grader i 50 min til 1 time.

Dressing:
Cremefraiche og mayonnaise røres sammen. Brug mindre mayo i forhold til cremefraichen. Det er lidt afhængig af smag, men vigtig at den smage lidt fed og kraftig. Krydder den efter smag med salt og peber, sennep, citronsaft, hvidløg og dild. Det er jo afhængig af hvad man kan lide.

Tips:

synes det er en skøn måde at få fisk på. Dejlig frisk





karakterer:
Opskriften er vist 17844 gange,
og udskrevet 269 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-10 15:13:53
er det en halv liter eller en halv dl.creme fraice