Buffalo Chicken Chili

Buffalo Chicken Chili, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Hakket kylling

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : sweet_deedee

Indsendt :      Red :
Buffalo Chicken Chili, billede 4 Buffalo Chicken Chili, billede 1 Buffalo Chicken Chili, billede 2 Buffalo Chicken Chili, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Chili:
2 spsk.olivenolie
900 g.hakket kylling
2 store gulerødder skællet og hakket fint
1 stort løg
4 stilkeblegselleri hakket
1 spsk.sød paprika
1 laurbærblad
4 dl.hønsebouillon
1 dl.chili sauce (kan halveres hvis man ikke ønsker retten helt så stærk)
2 ds.flåede hakkede tomater
2 ds.flåede cherrytomater
 
 Blåskimmelost gratinerede tortillachips:
1 posegrove tortilla chips let knuste
400 g.blåskimmel ost smuldret
1 håndfuld bredbladet persille hakket
 
Opskrift:
Varm en stor gryde med olivenolie, skru lidt ned for varmen, kom kødet i og steg det let i 5 min samtidig brydes det i stykker. Hakket kylling samler sig i klumper ellers.

Kom gulerødder, løg, selleri, hvidløg, paprika og laurbærbladet i, sammen med salt og peber. Lad det simre i 7-8 minutter men du rører i det ind i mellem.

Kom hønsebouillon i og rør rundt så der ikke er noget der sidder tilbage på bunden af gryden. Kom, chilisaucen og de 4 ds tomater og bring det i kog. Lad det simre i 8-10 minutter for at samle ingredienserne.

I mens chilien koger, spredes de let knuste chips ud på en bradepande med bagepapir. Smuldr blåskimmelosten ud over og kom det i ovnen i 2-3 minutter.

Tag det ud af ovnen og drys med den hakkede persille.

Tips:

Serveres i skåle med tortillachipsene drysset oven på med rund hånd.

Hvis man ikke er vild med blåskimmelost, kan cheddar med fordel bruges





karakterer:
Opskriften er vist 69045 gange,
og udskrevet 871 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-10-05 19:21:20
Vi kan godt lide stræk mad....Og vores chilli er nok også meget stærk. MEN jeg tog en halv dl stærk chilli og en halv dl sød chilli.....Og det var ALT for stærkt. Pas på, lidt af gangen må vist være "læren" denne gang - Ellers er det en SUPER god suppe..... :-)

  -   2015-02-27 13:29:02
Vi plejer at give chipsene(u knuste) ved siden af, og laver dem med reven cheddarost til dem der ikke bryder sig om 'mug-ost'. Samtidig laver vi også ris til, så vi sparer lidt på fedtet. Smager fantastisk godt. Laver altid en stor portion, og fryser ned til flere dage.

  -   2012-07-05 19:36:00
jeg er vild med denne ret. mums siger jeg bare. tak for den :-)

  -   2011-09-17 14:05:15
Syntes ikke det ser så rart ud med de der chips nede i maden. behøver man chipsne?

  -   2011-07-19 13:06:32
Jeg plejer at droppe de chips og lave ris til istedet for. Det smager rigtig godt! :-)

  -   2011-01-11 14:51:55
Uha det skal helt klart prøves snart.

  -   2010-11-13 16:37:49
Perfekt, må jeg prøve inden længe :)

  -   2010-03-22 20:16:32
Det smager altså bare rigtig godt!:)kan i hvert fald anbefales!

  -   2010-03-22 10:16:35
det lyder spændende, det må jeg prøve!

  -   2010-03-21 07:58:21
Vi brugte alm dåse tomater i stedet for cherrytomater på dåse, altså ialt 4 dåser hakkede tomater.