Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nem iransk gryderet med kalkun

Nem iransk gryderet med kalkun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunfilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : AD

Indsendt :





Ingredienser:
4-6 stk.kalkun filetter
1 stort hakket løg
 Saften af 2 pressede appelsiner
2 røde æbler skåret i tynde både med skræl
8-10 svesker uden sten
2 dl.kylling bouillion
1 gl.hvidvin
2 spsk.Koldt smør
 evt.Marizena til jævning
 Krydderi 2 tsk rosmarin (stødt i morter) og 2 tsk timian
 Olie til stegning
 


Opskrift:

Retten laves i en sautepande

Kalkun filetterne brunes på begge sider i olien og krydders med rosmarin og timian
filetterne tages af panden
appelsinsaft, svesker æbler, løg og bouillion og hvidvin tilsættes og bringes til at koge.
Herefter tilsættes kalkunfiletterne igen og koger med indtil de er møre. Koger ca. 10-15 minutter, under låg.
Retten skal ikke koge så længe at æblerne og sveskerne koger ud. Æblerne og svesker skal helst være synlige uden at koge ud i saucen.
Tilsidst tages panden af varmen og køler let af. Smøret tilsættes og må ikke koge. Hvis retten er kogt alt for tør tilsættes yderligere væske fra appelsin og vin og hvis saucen er alt for tynd jævnes retten med marizena.
Serveres med ris og en iceberg salat med appelsinfiletter, agurker i skiver og mozarellaost, dressing af olivenolie og appelsinsaft, salt og peber



Tips:

Dressingen er jeg ikke helt sikker på til salaten. Havde egentlig forestillet mig noget med safran, men ved ikke lige hvordan...måske nogen har en idé ?







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)

Opskriften er vist 11900 gange,
og udskrevet 161 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jane  -  2009-09-03 10:11:33
Ang. Dressing. Hvad med bare at bruge appelsinsaften fra en appelsin, mere kompliceret behøver det ikke være, det smager godt, især hvis appelsinen er sød.