Tarteletter med kylling

Tarteletter med kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk 18 Stk
ForretterRet : Forretter - Tarteletter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Tarteletter med kylling, billede 4 Tarteletter med kylling, billede 1 Tarteletter med kylling, billede 2 Tarteletter med kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1400 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  evt. grøntsager
   
  Stuvning:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  aspargesvæde
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Fyld:
2 ds. Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
   
18 Tarteletter Luxus 1 tartelet vejer ca. 23 gram.
   
Opskrift:
Kyllingen renses for evt. blodrester og skylles grundigt.
Kyllingen kan koges helt, men den kan sagtens klippes eller skæres i mindre stykker så den ikke fylder så meget i gryden.
Dækkes med vand og bringes i kog. Skum grundigt af og tilsæt salt og koger ca. 30 minutter eller til kyllingen er mør. Kyllingen kan fint koges uden grøntsager

Af grøntsager kan bruges gulerødder, løg, persillerod, pastinak, knoldselleri, evt. top af knoldsellerien og porre.
Og det ville været et fint sted at få brugt grøntsagsrester.
Suppevisk kunne være toppen af en pore, toppen af knoldselleri samt persille eller timian. og så et par laurbær.

Når kyllingen er kogt mør fiskes den op, og stilles til afkøling, så du kan holde ud af plukke kødet fri af benene. Den kan også koges dagen før, men pil kødet af benene inden det stilles i køleskabet.

Suppen kan koges videre hvis man ønsker en kraftigere bouillon. Bouillonsigtes, hvis der bliver overskud kan det fryses ned til senere brug.

Aspargeserne drænes, vandet gemmes, ca. 3 dl.
Kyllingekødet ca. 500 g. skæres i passende små stykker.

Stuvning:
Smørret smeltes i en gryde. Tilsæt mel og rør det i, lad det riste let inden aspargesvæde samt hønsebouillon tilsættes under konstant omrøring. Tilsæt piskefløde og kog op. Smag til med salt og peber.
Stuvning skal være tykkere end du lige tror da der stadig er en del være i aspargeserne.
Til slut tilsættes aspargessnitter og kyllingekød.

Tarteletterne lunes 4-5 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.
Fyldet kommes i og de er klar til servering.

Tips:

Beregn 3 tarteletter pr. person.





karakterer:
Opskriften er vist 81967 gange,
og udskrevet 592 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12893 (3069 kcal)
KJ pr. Stk 716 (170 kcal)
Vægt ialt 3089 gram
Vægt pr. Stk 171 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 417 KJ (99 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 12.9 gram
Kulhydrat 7.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu