Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Krydrede kyllingboller med grøntsager

Krydrede kyllingboller med grøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Hakket kylling

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Susanne H M

Indsendt :





Ingredienser:
300 g.hakket kylling
2-3 spsk.hakket grøn porretop (evt. forårsløg)
4-5 hakkede soltørrede tomater
1 håndfuld(25-30g) hirseflager (evt. havregryn)
1  håndfuld (gerne fuldkorns-)rasp
0.25 tsk.stødt allehånde
1 tsk.tørret kørvel (evt. dild) eller 1 spsk. frisk
0.25 tsk.groft salt
 friskkværnet sort peber
2-3 æggehvider eller 1 hvide + 1 helt æg
1 dl.(fedtfattig) A38 eller yoghurt
 
7 dl.god grønsags-bouillon (Herbamare)
1 dl.hvid eller rosévin (evt. vand)
1 dl.mælk
0.5-1 dl.fløde eller soja-fløde eller Creme Fine (evt. mælk)
 sovsejævner eller majsstivelse (Maizena) rørt ud i lidt vand
 
250 g.østershatte (evt. 400 g. champignon)i brede strimler
200 g.små broccoli-buketter
1 lille gul/orange peberfrugt i 1-2 cm. tern
 olivenolie
 
 kogte (Basmatis- eller brune-) ris eller (fuldkorns)pasta
 blandet grøn salat
 


Opskrift:

Kyllingekødet røres til en fast fars med de næste 10 ingredienser. Bouillon og vin opvarmes i en rummelig gryde.

Imens svitses svampene på en pande i lidt olivenolie i ca. 10 minutter. Sættes til side.

Farsen formes med en ske til boller på størrelse med en valnød. Bollerne koges forsigtigt i bouillonen i 7 minutter. Kog dem i to omgange så de ikke "mokker" og tag dem op med en hulske.

Bouillonen jævnes lidt. Kyllingeboller og svampe tilsættes og varmes godt igennem.

Broccoli-buketter tilsættes 3-4 minutter før servering. Til sidst tilsættes peberfrugt og fløde/ soja produkt. Alt varmes igennem

Tips:

Serveres med kogte ris eller pasta. Tag evt. lidt boller fra til madpakken næste dag. De er også gode kolde.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 20136 gange,
og udskrevet 190 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Eva  -  2011-04-23 17:56:49
Sjældent har jeg set så mange ingredienser i en opskrift på noget simpelt. Tror ikke jeg magter det - selvom det sikkert er lækket.


Anita  -  2008-05-26 21:02:43
Lyder meget lækkert - jeg tænkte lidt på, om man mon ikke kunne stege bollerne i lidt olie i stedet for at koge dem. Selvfølgelig bliver de ikke så sunde så, men mon ikke de ville være gode sprødstegte også? Jeg tror, at jeg forsøger mig med det imorgen...