Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Baigan Bharta (Krydret aubergine)

Baigan Bharta (Krydret aubergine), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Auberginer

Oprindelsesland : Indien

IndienKilde : Per K.

Indsendt :


Baigan Bharta (Krydret aubergine), billede 4 Baigan Bharta (Krydret aubergine), billede 1 Baigan Bharta (Krydret aubergine), billede 2 Baigan Bharta (Krydret aubergine), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.aubergine
3 spsk.olivenolie
1-2 store løg finthakket
4 tomater hakkede
1 spsk.korianderblade hakkede
1-2 grønne chilier hakkede
0.5 tsk.stødt gurkemeje
0.5 tsk.chilipulver stærk
0.75 tsk.stødt koriander
0.75 tsk.salt
 


Opskrift:

Auberginerbe skrælles og skæres i tern, ca 1x1 cm.

Olien varmes i en wok for jævn varme, og auberginer og løgene svitses bløde. Tilsæt tomater, korianderblade og grønne chilier og svits yderligere 2-3 minutter.

Tilsæt gurkemeje og salt og smag til med chili og stødt koriander. Rør det hele sammen.

Retten steges endnu 10-12 minutter og serveres med chappati.

Tips:

Chili skal altid behandles med forsigtighed Undgå at røre dig i øjne, mund og næse når du har rørt ved chilien, selv efter grundig vask kan det svide, så du kan med fordel bruge handsker når du arbejder med chili. Den stærkeste smag sider i kernerne, og disse kan fjernes inden brug.

Det Indiske køkken består af mange små retter, så derfor skal du beregne 3-4 gange denne mængde hvis retten skal stå alene.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)

Opskriften er vist 37765 gange,
og udskrevet 584 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-10-11 20:33:57
Anna - jo, men den er jo indisk :-) (= helt normalt at det er stærkt!)


anna  -  2011-01-17 14:19:40
hm... virker den ikke liidt stærk?


Per  -  2008-03-11 21:11:22
Kan evt. serveres til stegt kyllingebryst.