Surbrød

Surbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Sigtemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :



Ingredienser:
  Surdej:
10 gram Gær, frisk
2 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Sigtemel
   
  Dej:
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Sigtemel
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Kommen, stødt
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Surdej:
Gæren udrøres med kærnemælken og tilsættes sigtemelet. Slås sammen og dækkes til med film, med et par huller i, og står 10 - 12 timer er lunt sted.

Dej:
Surdej røres med lunkent vand. Tilsæt sigtemel, salt, sukker, og kommen. Slås sammen og æltes godt, på et meldrysset bord, så den er blank med så meget hvedemel som den kan tage. Dækkes med fugtigt klæde og hæver til det dobbelte, 1 - 1½ time.

Slås ned og æltes igennem igen. Formes til brød. Kommes på smurt bageplade og efter hæver i 45 min. Snit og pensel brødet med pisket æg og drys det med lidt kommen. Bages på nederste rille ved 200 grader i ca. 40 min.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (8 stemmer)

Opskriften er vist 35801 gange,
og udskrevet 1064 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7246 (1725 kcal)
KJ pr. Brød 7246 (1725 kcal)
Vægt ialt 782 gram
Vægt pr. Brød 782 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 926 KJ (220 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 1.3 gram
Kulhydrat 46.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2018-12-24 11:57:54
Helle Frank, havde jeg dog bare læst dit tip inden, jeg synes det er en kedelig omgang dej jeg står med nu😞

Nicolai  -  2009-12-24 11:05:06
Opskriften er perfekt. Den anden kommentar besynderlig.

Helle Frank  -  2009-01-20 19:11:08
Der skal 1½ dl vand og 50 g mindre sigtemel i dejen. Ellers en superbrød med den rigtige elastiske krumme.