Dal tarkari (Flækkede ærter med grøntsager)

Dal tarkari (Flækkede ærter med grøntsager), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :
Dal tarkari (Flækkede ærter med grøntsager), billede 4 Dal tarkari (Flækkede ærter med grøntsager), billede 1 Dal tarkari (Flækkede ærter med grøntsager), billede 2 Dal tarkari (Flækkede ærter med grøntsager), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.flækkede ærter
7 dl.vand
 
2 spsk.ghee
0.5 tsk.hele spidskommenfrø
2 laurbærblade
2-3 grønne chilier (flækkede på langs)
 
275 g.kartofler i 2½ cm. store stykker
75 g.ærter
350 g.blomkål
0.5 tsk.gurkemeje, stødt
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Sæt ærterne i blød i rigeligt vand i 2-3 timer, hæld vandet fra og skyld ærterne godt. Bring de flækkede ærter og vand i kog i en stor gryde. Læg låg på og lad dem simre i 30 minutter. Tag gryden af varmen.


Varm ghee i en stor gryde for jævn til kraftig varme. Tilsæt spidskommenfrø, laurbærblade og grønne chilier og svits dem nogle sekunder.

Tilsæt kartofler. Ærter, blomkål og svits dem i 1-2 minutter.

Tilsæt de kogte, flækkede ærter med kogeband samt gurkemeje og salt. Rør det sammen, læg låg på og kog til grøntsagerne er møre. Bliver retten for tyk tilsættes mere vand.

Tips:

Chili skal altid behandles med forsigtighed Undgå at røre dig i øjne, mund og næse når du har rørt ved chilien, selv efter grundig vask kan det svide, så du kan med fordel bruge handsker når du arbejder med chili. Den stærkeste smag sider i kernerne, og disse kan fjernes inden brug.

Det Indiske køkken består af mange små retter, så derfor skal du beregne 3-4 gange denne mængde hvis retten skal stå alene.

karakterer:
Opskriften er vist 33287 gange,
og udskrevet 318 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-06 22:56:17
Ghee er indisk og svarer til afklaret smør på dansk, fordelen ved afklaret smør er at det kan tåle højere varme lidt som med olie. Sådan laver du ghee: Smør smeltet i en gryde, det må ikke brunes, så koger et meget let i ca. 5 minutter, vallen vil falde til bunds som noget lidt tykt hvidt bundfald, det klare smør hældes forsigtigt fra så bundfaldet ikke kommer med, eller du hælder det gennem et rent klæde

  -   2008-04-06 22:25:07
Hvad er ghee for noget