Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Jordskokkecremesuppe med kammuslinger og æbler

Jordskokkecremesuppe med kammuslinger og æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Rodfrugter - Jordskokker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Jordskokkecremesuppe med kammuslinger og æbler, billede 4 Jordskokkecremesuppe med kammuslinger og æbler, billede 1 Jordskokkecremesuppe med kammuslinger og æbler, billede 2 Jordskokkecremesuppe med kammuslinger og æbler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Jordskokker skrællet vægt
10 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskat
150 gram Kammuslinger En kammusling vejer ca. 25 gram.
200 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
  Sautering:
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
  kørvel eller andet kryddergrønt
   


Opskrift:

Skræl jordskokkerne og kog dem møre i bouillonen. Afkøl og blend derefter, afvask gryden og hæld det hele igennem en sigte tilbage i gryden. Kog suppen ind til passende smag og konsistens med hjælp af fløden. Smag til med salt, peber og muskat og holdt suppen lige under kogepunktet, mens du tilbereder kammuslingerne og æblerne.

Steg kammuslingerne hårdt et halvt minuts tid på hver side - de må gerne have en kraftig gyldenbrun stegeskrope og være en anelse rå i centrum.

Sautér æbleterningerne blidt og kærligt for lige at tage toppen af syren.

Anret suppen portionsvis og top med kammuslingerne og æbleterningerne.

Pynt med kørvel og andet kryddergrønt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (9 stemmer)

Opskriften er vist 63138 gange,
og udskrevet 1655 gange.


Energi:
KJ total 7951 (1893 kcal)
KJ pr. Pers. 1325 (315 kcal)
Vægt ialt 2615 gram
Vægt pr. Pers. 435 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 304 KJ (72 kcal)
Protein 2.1 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 6.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2011-10-30 19:19:37
Super super lækker.. gæsterne slikkede tallerknerne...


SS  -  2009-04-13 16:57:27
Rigtig god. Som forret lavede jeg dog kun en halv portion suppe og det rakte sagtens til 6 personer. Jeg ristede lige jordskokkerne i lidt olie sammen med et fed hvidøg i skiver, før jeg kogte dem. Og til sidst dryssede jeg med persille - mums!


Rikke My  -  2009-03-09 11:57:59
Lyder som en super lækker ret. Tror jeg vil gemme den og overveje den som forret til mit bryllup :D