Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rugbrød med øl

Rugbrød med øl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Rugbrød med øl, billede 4 Rugbrød med øl, billede 1 Rugbrød med øl, billede 2 Rugbrød med øl, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Rugkerner. skårne/knækkede
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
3.3 dl. Maltøl 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
50 gram Gær
1 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
300 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Udblød rugkernerne i det håndvarme vand ca. 1 time.

Rør øl og gær sammen. Tilsæt vineddike, salt, de udblødte kerner, rugmel og hvedemel og rør dejen godt sammen. Lad dejen hæve i skåle 3-4 timer.

Kom dejen i en smurt form på 1½-2 l og glat overfladen til med fugtige hænder. Efterhæv brødet mindst 1 time.

Pensl med smeltet smør og bag brødet ca. 1 time ved 200 grader C. alm. ovn på nederste ovnrille.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (11 stemmer)

Opskriften er vist 43366 gange,
og udskrevet 950 gange.


Energi:
KJ total 10196 (2427 kcal)
KJ pr. Brød 10196 (2427 kcal)
Vægt ialt 1118 gram
Vægt pr. Brød 1118 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 912 KJ (217 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 45.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

GBH  -  2013-03-17 11:26:46
Super godt rugbrød, og forholdsvis nem at lave. Jeg tilsatte dog 2 spsk. neutral olie og en fintrevet gulerod, så bliver brødet ekstra lækkert, og bliver ikke tørt, selv efter flere dage. En opskrift jeg bestemt vil benytte mig af igen.


henriette  -  2010-01-11 10:23:06
jeg synes at det er en pisse god opskrift, min familie vil kun have den her rugbrøds opskrift!!1