Rugbrød med øl
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Udblød rugkernerne i det håndvarme vand ca. 1 time.
Rør øl og gær sammen. Tilsæt vineddike, salt, de udblødte kerner, rugmel og hvedemel og rør dejen godt sammen. Lad dejen hæve i skåle 3-4 timer. Kom dejen i en smurt form på 1½-2 l og glat overfladen til med fugtige hænder. Efterhæv brødet mindst 1 time. Pensl med smeltet smør og bag brødet ca. 1 time ved 200 grader C. alm. ovn på nederste ovnrille. |
|
Opskriften er vist 56958 gange,
og udskrevet 1254 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2023-06-26 11:18:21 Bruger æbleeddike, 150 gr. revet gulerod, 150 gr. valnødder. Undlader rugkerner og vand Katrine Petersen - 2020-08-30 15:19:21 Super let og godt brød at bage jeg udlader kerner og det fungere fint, lidt som bonde brød. GBH - 2013-03-17 11:26:46 Super godt rugbrød, og forholdsvis nem at lave. Jeg tilsatte dog 2 spsk. neutral olie og en fintrevet gulerod, så bliver brødet ekstra lækkert, og bliver ikke tørt, selv efter flere dage. En opskrift jeg bestemt vil benytte mig af igen. henriette - 2010-01-11 10:23:06 jeg synes at det er en pisse god opskrift, min familie vil kun have den her rugbrøds opskrift!!1 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne