Brownie - de bedste Amerikanske

Brownie - de bedste Amerikanske, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Brownie

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sofie

Indsendt :      Red :
Brownie - de bedste Amerikanske, billede 4 Brownie - de bedste Amerikanske, billede 1 Brownie - de bedste Amerikanske, billede 2 Brownie - de bedste Amerikanske, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
140 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
225 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
170 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
450 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
evt. Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Sigt mel og salt sammen og sæt til side.

Smelt smør og chokolade sammen i vandbad. Rør halvdelen af sukkeret i blandingen og rør godt. Fjern skålen fra vandbadet og rør vaniljen i. Hæld blandingen over i en større røreskål.

Den anden halvdel af sukkeret og æggene piskes sammen i en skål. Hæld langsomt halvdelen af sukker-/æggeblandingen i chokoladeblandingen imens du konstant rører. Resten af æggeblandingen pisker du med elpisker til den bliver tyk og blegere - ca. 3 minutter.

Vend forsigtigt den piskede æggeblanding i chokoladeblandingen. Vend derefter melblandingen og evt. hakkede nødder (150-200 gram) i dejen.

Dejen hældes i en lille bradepande. Bag kagen i ca. 37 minutter ved 180 grader C. alm. ovn. Kagen skal knap være gennembagt - klæg (hvis du forsigtig skærer i den, skal kniven være fedtet af kagen).

Lad kagen køle af i bradepanden og skær den så ud i ca. 20 kvadrater.

Tips:

Tildækket holder kagen sig frisk i ca 3 dage. Den kan også fryses i op til en måned.





Beskrivelse:
Brownie kan ikke sammenlignes med en dansk kage, brownie er mere konfektagtige nogle beskriver den som nærmest ubagt, men brownie skal netop være blød i midten.

Brownies egner sig fantastisk til dessert sammen med is og friske bær.

karakterer:
Opskriften er vist 437684 gange,
og udskrevet 7531 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (433 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 22429 (5340 kcal)
KJ pr. stk. 1121 (267 kcal)
Vægt ialt 1343 gram
Vægt pr. stk. 67 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1670 KJ (397 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 20.1 gram
Kulhydrat 49.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-04-24 20:57:52
Fantastisk Brownie. Når jeg bager den, bliver den for snasket til, at den kan skæres i firkanter som på billedet, men det gør ikke noget. Spist skal den nok blive. Husk bagepapir i bunden og godt smurte sider i formen.

  -   2023-04-01 16:07:53
verdens bedste brownie

  -   2019-08-07 15:57:26
Det var en fantastisk kage, og smagt nydeligt. Det synes vores familie hvertfald. Vi kan klart anbefale den her kage .

  -   2017-10-20 22:28:47
Øv. Jeg skulle bage brownies til en stor fest. Der er skorpe på og så er de klæge indeni og går i stykker når de skal skæres. Og så er de hvine søde. De er nok mere konfektagtige end kageagtig. Var de kun til mig selv så ok, men min veninde bliver godt nok skuffet.

  -   2017-09-03 18:09:50
Super lækker brownie

  -   2017-04-28 15:09:31
Kan man bruge hvidchokolade i stedet for mørk

  -   2017-02-17 13:20:34
Jeg tror, at jeg har bagt disse brownies over 20 gange, og de er et stort hit hver eneste gang! :) Jeg plejer at bruge 100 gram hakkede hasselnødder. Men jeg har dog ændret fremgangsmåden lidt. - Jeg har nemlig valgt at køle 'chokoladeblandingen' af først, og derefter tilsætter jeg (alle 5 piskede æg og halvdelen af sukker- mængden) Det tager godt nok lidt længere tid, men jeg synes, at de bliver lidt bedre på denne måde. Men ellers en hel fantastisk opskrift! Stor fan ;)

  -   2017-02-06 07:00:50
Jeg bruger altså ganske almindeligt, saltet smør og undlader at tilsætte salt i dejen - samme resultat så ingen grund til at bruge ekstra penge der...

  -   2016-11-25 23:03:20
Min får en skårpe men er slet ikke bagt inden i! Hvad gør jeg forkert??

  -   2016-10-12 20:55:34
Bradepanden kan med fordel smøres og beklædes med en smule rasp. Det giver en god skorpe.

  -   2016-08-25 19:07:23
Super fantastisk!!👍🏻😀

  -   2016-06-20 22:45:50
Den er super lækker! Jeg reducerede også sukkermængden til 375 g + tilsatte hakkede valnødder. Stor succes :-)

  -   2016-02-20 15:19:05
Tror det ikke Heidi men er ikke sikker jeg serverede det med nogatis til og det smagte super lækkert

  -   2016-01-31 19:47:54
Kan man bruge olie i stedt for æg og vis ja hvor maget skal der så bruges? Er hvad kan ellers bruges i stedt for æg

  -   2015-03-21 22:19:50
Alt for meget sukker - fulgte ellers opskriften. Jeg tror kun jeg ville putte cirka 375 g sukker i dejen, for at den bliver helt perfekt!

  -   2014-11-27 15:26:50
Jeg har lavet den med 3 forskellige ovne men præcis samme opskrift, hvis den er for klæg eller for tør skyldes det nok ovnen. Jo nyere ovn jo kortere tid og gas ovn der skal den have længere tid er min erfaring. Den er et hit når man rammer den rigtige klæghed. Kend din ovn er go home message! :)

  -   2014-11-25 16:40:35
Hvis man dobbel-oppper portionen, kan man så fylde en almindelig stor bradepande? Eller skal man 3-dobbel? Hvor stor er den du har brugt ..? (:

  -   2014-08-24 15:08:41
Perfekt klistret, perfekt luftig, mums! Jeg brugte kun 375 g. sukker, 200 g. margarine og tilføjede ca. 200 g. hakket nødder ( mandler + hasselnødder). Bagte den i en lille bradepande 24x34 cm på 180 grader alm. ovn i KUN 25 min.

  -   2014-03-02 22:18:57
400 gr sukker er nok - de er godt nok dejlige! Totalt lækre med is til!

  -   2014-01-31 14:09:41
Jeg er nok en af de største brownie entusiaster du kan finde, og jeg overdriver ikke når jeg siger at det her er de bedste brownies jeg nogensinde har smagt!! Mums mums mums - så ufatteligt lækre!

  -   2014-01-27 21:42:15
Wow.. min lille familie og vennerne fra usa.. giver den her Top karakterer.. dog havde jeg kun 86% chokoloda.. og byttede derfor halvdelen ud med nougat.. tilsatte hakkede hasselnødder og lidt nougat og chokolade tern.. (og mindre sukker ;) for søren da også..

  -   2013-12-31 11:03:15
Tak for en rigtig god opskrift. De bliver lige bagt nok med 37 min. I alm ovn med under/over varme. Ved 30 min er de helt perfekte. De bliver endnu bedre hvis man tager 1/2 delen af chokoladen og udskifter med mørk Toblerone.

  -   2013-11-26 18:36:49
kan man bruge saltet smør i stedet?

  -   2013-07-05 18:53:40
Super gode. fik rigtig meget ros fra familien, og de spurgte efter opskriften. så rigtig lækker.

  -   2013-06-16 12:40:30
Jeg er ikke ligefrem mester i bagning...Nogle siger at man kan undlade at bruge så meget sukker- men hvor meget sukker skal jeg undlade??:)

  -   2012-10-30 07:05:14
Første gang jeg lavede det, blev den kun bagt på overfladen. Den anden gang fik den ca. 1½ time, og så blev den god.

  -   2012-07-24 23:39:41
Mmmm.. Super lækre! Meget bedre, end jeg havde forventet :) Vi skulle egentlig gemme nogle til at tage med på arbejdet, men det bliver svært ikke at spise dem! :)

  -   2012-06-29 18:08:38
En helt fantastisk kage, det er kagen jeg bager fremover:-)

  -   2012-06-16 10:46:49
virkelig god opskrift Kagerne er virkelig gode

  -   2012-06-11 19:30:16
Synes ikke jeg kunne skære kagen ud i firkanter, så den endte i skraldespanden, var overhovedet ikke klistret med derimod alt for tør og alt for sød. Har ellers fulgt opskriften til punkt og prikke. den røg direkte i skraldespanden. øvøv :(

  -   2012-06-10 11:16:34
Den er lidt svær at forstå, men ellers smager de super godt!<3

  -   2012-04-15 18:18:34
Rigtig god opskrift, lækre brownies! Jeg vil dog give den et par minutter mere næste gang da den stadig er rigtig klæg efter de 37 minutter hvilket gjorde at man ikke rigtig kunne skære stykker, men var nødt til at spise snask.. Men det er helt klart en opskrift jeg vil bruge igen :)

  -   2012-04-04 19:35:50
Den smager Fantastisk, virkelig god......Mums :D

  -   2012-04-03 13:37:12
Den her brownie er bare den bedste! Den bedste til dato! Den er rigtig nem at lave og smager bare super lækkert

  -   2012-03-31 11:47:44
De ser mega fede ud, de skal laves, og vi glæder os! :-)

  -   2012-03-07 10:37:30
hvor meget kommer det cirka til koster?

  -   2012-01-19 19:28:05
hold da op!!! nye yndlingskage!

  -   2011-12-04 11:54:56
Istedet for vandbadet smeltede vi det bare i mikroovnen, og kagen blev rigtig god! Hvis I giver den 40 minutter istedet for 37 bliver den perfekt!

  -   2011-12-02 20:19:27
KÆMPE HIT! Vi har lavet den op til flere gange, og den smager altid fantastisk!!:) Tip: Prøv med vaniljeis og bær, od derefter hæld lidt Bailey ud over isen og bærene.... MUMS!!!!!!

  -   2011-11-24 18:51:31
mums rigtig god kage!!!!! elsker den

  -   2011-11-13 21:18:04
Jeg kunne ikk få den til at virke... Den var slet ikke bagt i midten.. Altså SLET IKKE ! ! ! ! Hvad gør jeg forkert ??????????

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her