Fedtfattig gulerodskage med ostecreme

Fedtfattig gulerodskage med ostecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jonas

Indsendt :      Red :
Fedtfattig gulerodskage med ostecreme, billede 4 Fedtfattig gulerodskage med ostecreme, billede 1 Fedtfattig gulerodskage med ostecreme, billede 2 Fedtfattig gulerodskage med ostecreme, billede 3
Fotograf: Jonas  

Ingredienser:
300 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

0.5 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
285 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
375 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
  Oste-creme:
200 gram Philadelphia Naturel Light 1 bakke indeholder 200 gram.
120 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Kagen:
Tag den brune farin og og bland med mælk og olie.
Derefter piskes det sammen med 1 æg ad gangen til alle 4 er pisket i.
Så blandes alle de tørre ingredienser i dejen, og til sidst røres den revne gulerod i dejen, og nu skal dejen bare i en bradepande 23x33 cm. og bages ved 185 grader C. alm. ovn på midterste rille i 45 minutter.

Oste-Cremen:
Tag flødeosten, blødt smør, flormelis, vaniljesukker og rør sammen.

NÅR KAGEN ER KOLD GLATTES CREMEN UD OVER HELE KAGENS FLADE.

Tips:

Til denne opskrift er brugt halv mælk halv olie og brugt light produkter kun PGA. fedtprocenten, men har dog ikke prøvet med fedtfattig smør såsom kærgaarden -20% fedt osv.

Ostecreme er ikke fryseegnet.





karakterer:
Opskriften er vist 170141 gange,
og udskrevet 4590 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (75 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 24509 (5835 kcal)
KJ pr. Pers. 2042 (486 kcal)
Vægt ialt 1952 gram
Vægt pr. Pers. 162 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1255 KJ (298 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 14.9 gram
Kulhydrat 37.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-01-26 12:37:42
Genial kage! Blød og svampet og blev spist på rekord tid

  -   2016-11-03 13:10:21
Jeg har bagt denne kage vildt mange gange. Alle elsker den!! *****

  -   2014-12-22 13:40:45
En super god opskrift, som jeg efterhånden har brugt 100 gange! Den er velegnet til frysning - også med cremen på. Dog er det lidt af en joke at kalde den "FEDTFATTIG" :D

  -   2014-03-24 14:08:22
SUPER GOD KAGE. Jeg plejer at tage noget citron oven på cremen men det kan også gøres uden. men det er den bedste kage jeg har smagt. Og det bliver det nok ved med at være super god responds herfra

  -   2014-02-20 12:32:01
Den er bare super lækker og holder længe i en lukket form med låg. Jeg synes det passer med 14 pers i en form . Så får man en lækker saftig kage.

  -   2014-02-04 06:49:06
He hvor indgår det fedtfattige ?:)

  -   2013-11-15 10:12:53
Dette er den bedste kage jeg har smagt i lang lang tid

  -   2013-11-06 16:17:55
Man kan sagtens nøjes med at bruge 50g smør i ostecremen, den smager stadig dejlig :)

  -   2012-08-07 15:26:02
Nu har jeg læst mig igennem alle kommentarene og sikke en gang mundævl. Der er ikke nogle kager der er sunde, måske er fedtfattigekager bedre, men ikke sunde. Hvis man er på kur kan man nøjes med et lille stykke eller helt springe over. Kagen er meget lækker og mener man, at der skal prøves med minimum er det selvfølgelig et bedre valg end de federe produkter. God bagelyst til alle :-)

  -   2012-03-06 17:20:03
kagen er lækker men hører den tyil i kategorien fedtfattig ja alt er jo relativt

  -   2012-02-20 13:16:32
Er i gang med at lave kagen nu og undre mig over hvorfor cremen er så tynd? Har rørt rundt i den ved svag varme indtil smørret var smeltet??

  -   2012-02-12 14:27:35
Tip: Erstat halvdelen af olien med a38 eller lign. Undlad smør i ostecremen og pisk cremen med el pisker - den bliver let og luftig! Men måleforholdene passer nok ikke helt med opskriften :) Jeg gjorde det på slum :) Mums det er en lækker kage!

  -   2012-01-07 16:53:08
brun farrin, så kan I da ikke kalde denne fedtfattig, det er en kalorie bombe !

  -   2011-11-18 16:26:16
En kage der absolut ikke er for folk der er på slank eller diabetikere... Jeg kender udemærket denne opskrift som har været i min mors varetægt siden jeg var lille, så den er genkendt ved at læse opskriften og må derfor tilkendegive at denne opskrift er fantastisk god, en som jeg jævnligt laver selv, meget meget lækker, 10 points er ikke at kimse af... :) God fornøjelse

  -   2011-09-09 16:48:33
Jeg skrev det ikke som et svar på at den er fedtfattig, men som jeg skrev, kunne det gøre den sundere, ved at brug honning! Jeg har gået på konditoruddannelse, og er i den grad velinformeret omkring forskellen på fedt og kulhydrater! Jeg har faktisk taget eksamen i netop det, og i hvordan man laver sundere kager! Utroligt så ubehøvlede folk kan blive, fordi det på internettet, og man ikke behøver stå inde for, hvad man skriver! Ikke desmindre stadig en lækker kage, som jeg nu laver, sammen med min datter, for 3. gang nu!

  -   2011-07-30 21:26:41
Den er simpelthen bare lækker !

  -   2011-04-15 12:54:01
Fantastisk opskrift!!! Havde ikke natron og udelod det uden problemer. Tilsatte til gengæld med stort held en håndfuld hakkede hasselnødder.

  -   2011-03-05 19:17:18
Super lækker kage. Smed lige 125 gram rosiner i den og det var bare skønt. Hvis du også vil have rosiner i, så skal de ligge i vand ca. 45 minutter før de skal i dejen. Derved bliver de ikkr tørre.

  -   2011-02-16 14:22:23
Altsaa det er jo ikke et stykke kage i nu og nae der er skyld i fedme. Jeg har selv smit 10 kg bare ved at skaere ned paa maengden. Tag et lille stykke kage og et aeble saa kan du med god samvittig nyde denne fantastiske kage

  -   2011-02-11 11:13:32
hvis man vil tabe sig er det en god idé, at holde sig fra kager generelt:) jeg synes nu denne kage er fantastisk! ingen tvivl om det.

  -   2010-10-14 19:12:36
cremen er IKKE varmes

  -   2010-09-20 22:07:10
Hvor lang tid skal cremen være i varme??

  -   2010-09-16 14:54:26
Det kan godt være at den ikke er fedtfattig, men at bruge "med alt det sukker i" som argument er simpelthen uintelligent!! Fedt og sukker er IKKE det samme. Fedt er fedt, består af glycerol og fedtsyrer. Sukker er kulhydrater og er opbygget på en helt anden måde!

  -   2010-08-11 13:06:27
Hør nu her skal man tabe sig så drop kagen! Denne her smager pragtfuldt selvom den ikke er "Sund". Hvis I prøver at slanke Jer så spis en bolle og hold Jer fra kagen, og lad os andre nyde denne herlige "fedtfattige" gulerodskage

  -   2010-07-22 11:19:03
Jeg har tidligere brugt Lätta til ostecremen, men fint resultat!

  -   2010-05-28 21:18:41
Super god kage! Er i gang med at lave den for anden gang, og det bliver heller ikke den sidste! Jeg vil sige at den sagtens kan laves med kaergaarden 20% mindre! Denne gang har jeg kommet lidt citronskal i ostecremen. Mums! Jeg har ikke proevet det endnu, men Minimum har lavet en friskost med kun 3% fedt. Og saa kan noget af det brune farin vel erstattes af honning, da honning er sundere og ogsaa soedere end sukker, saa man ikke behoever at bruge saa meget. Jeg vil gerne lige understrege, at nej! Kagen er ikke fedtfattig set i store billede. Men i og med der er halveret fedt, er den jo fedtfattig i forhold til den oprindelige opskrift. Man kan jo sagtens taenke lidt over sundhed og kalorier, selv om det ikke er intentionen ved at spise kagen! Saa goer det bare kagen endnu bedre, at den kan vaere saa laekker, uden al den olie mm.

  -   2010-04-20 08:58:58
den er ikke fedtfattig med alt det sukker i:)!

  -   2010-03-14 19:29:29
Kagen smager også kanon godt, hvis man tilsætter 1 dl. appelsinjuice i kagedejen. Et stort hit blandt store og små. Kagen kan varmt anbefales +++++++++++++++

  -   2009-10-25 16:05:27
Den er bare kanon, - også dagen efter! Topkarakter herfra!!!!!

  -   2009-04-25 15:19:11
Den er IKKE fedtfattig!!!

  -   2009-03-18 16:16:30
Den smager rigtig god utrolig svampet og lækker

  -   2009-03-18 10:42:36
evt prøv med cheasy a38 i stedet for olie..

  -   2009-03-07 11:38:45
hvis den skal være mere fedtfattig, kan man undlade smøret i ostecremen og erstatte det med lidt citronsaft.

  -   2009-01-16 12:58:46
Fedtfattig er vist en tilsnigelse - det er opskriften på den gode gamle klassiske gulerodskage og er bestemt hverken fedt- eller sukkerfattig!

  -   2008-08-01 18:48:34
Nu har jeg tastet den kage ind i et madberegningsprogram, og kan sige at den langt fra er fedtfattig. Kcal er 300 pr. 100 gram, og fedtprocenten i kagen er helt oppe op 42%, hvordan kan man kalde den FEDTFATTIG?

  -   2008-07-28 14:10:10
Genial. Eneste problem er at folk hele tiden beder dig om at lave den igen og igen. Man kan også blande smeltet hvid chokolade i cremen- det gør den bare endnu bedre :-)

  -   2008-07-09 19:28:03
En super kage... den er simpelthen super god.. mine unger elsker den... og det skal lige siges at de er MEGET kræsne ... super god... -Jane

  -   2008-05-04 15:04:43
Man behøver ikke at tilsætte smør i cremen, den er lige så lækker uden, og evt med citronskaller! MUMS! :)

  -   2008-04-18 12:07:45
Den er bare så supergod - rigtig god konsistens og slet ikke tør - mange ++++++ herfra.....

  -   2008-04-11 10:57:31
Virkelig en fantastiskk opskrift - Den bliver helt sikkert gemt og brugt igen.. TIP: Kagen kan sagtens fryses (også med glasuren)

  -   2008-04-03 12:25:30
den er knaldhamrende god ....især dagen efter ...der er den faktisk bedre.....Smovs

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her