Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ingefærgis med tangsalat

Ingefærgis med tangsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : KimotoCat

Indsendt :





Ingredienser:
 Kød:
200-300 g.skinkekød mignon eller wienerschnitzler
5 cm.frisk ingefærrod
4 spsk.japansk soyasauce
3 spsk.ris-eddike
1 spsk.japansk soyasauce
1 spsk.(u. top) sukker
0.25-0.5 tsk.salt
 
 Salaten:
1 stor / 2 små agurk(er)
1 tsk.salt
15 g.tørret wakame tang
3 spsk.ris-eddike
1 spsk.shoyu
1 spsk.(u. top) sukker
0.25-0.5 tsk.salt
 


Opskrift:

Start med at marinere kødet:
Skræl ingefæren og riv den fint på rivejern.
Bland revet ingefær med soya i en dyb tallerken.
Anbring svinekødet i tallerkenen og lad det marinere i et stykke tid. Vend det nu og da.
Lav salaten mens det marinerer:
Skær eller klip wakame-tangen i små stykker på cirka 1 cm. bredde - og evt. længde.
Kom wakame-tangen i en skål og hæld rigeligt med vand over.
Lad wakame-tangen stå i 5-10 minutter til tangen er udvidet og blød.
Halver agurken/agurkerne på langs og skrab de bløde kerner ud med en teske.
(Spis dem eller kasser dem.)
Snit agurken i meget tynde skiver, brug evt. skæredelen af et rivejern, og drys skiverne med saltet.
Pres agurkeskiverne med hænderne så der løber væde fra.
Skyl agurkeskiverne koldt, lad vandet løbe fra dem (dup dem evt. tørre) og kom dem i en skål.
Hæld wakame-tangen i en si og lad dryppe af.
Hæld rigeligt med kogende vand over wakame-tangen og lad det dryppe af igen.
Skyl wakame-tangen med rigeligt koldt vand og lad den dryppe af igen.
Pres overskydende vand ud af tangen med hænderne, evt. over flere omgange.
Kom wakame-tangen i skålen til agurkeskiverne.
Bland saubaizu-sovsen (dressingen) ved at piske alle ingredienserne grundigt sammen: 3 spsk. ris-eddike, 1 spsk. soya, 1 spsk. sukker og en lille smule salt.
Hæld saubaizu-sovsen over agurkeskiverne og wakame-tangen. Bland grundigt.
Stil salaten til side og gå i gang med kødretten:
Tænd ovnen på fuld varme – eller endnu bedre, på grill.
Læg hvert kødstykke i et stykke aluminiumsfolie. Pak det tæt ind. Gem resten af marinaden.
Anbring kødet i ovnen, så tæt på varmelegemet som muligt. (Evt. i et fad.)
Lad det gennemvarme i ca. 5 minutter.
Skru så ned til 200 og steg videre 20-25 minutter alt efter kødets tykkelse.
Bring resten af marinaden i kog over lav varme og smag til med soya og vand.
Når kødet er stegt, pakkes det forsigtigt ud. Saften i foliepakkerne hældes i saucen.
Skær kødet ud i filet-skiver og anret dem lagvis.
Server med saucen hældt over kødskiverne eller i en lille skål.
Anret shoga-yaki’en med usaltede jasminris og sunomono-salat.

Tips:

Kendes som shoga-yaki (kødretten) og sunomono (salaten) Salaten, der minder lidt om dansk agurkesalat, holder i dagevis. Kødretten kan fryses, det kan salaten ikke.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7904 gange,
og udskrevet 78 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu