Siris kyllinge chopsuy med mandler

Siris kyllinge chopsuy med mandler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : chi

Indsendt :Ingredienser:
3 kyllingebryster (ca. 500 gr.)
6 store champignons
2 stave forårsløg
0.25-0.5 løg
0.5 tyk gulerod
0.25 grøn peberfrugt
0.25 ds.bambusskud
0.25 ds.vandkastanjer
4 babymajs
 grønne haricot verts
100 g.Smuttede mandler (eller blandet mandler og jordnødder)
2 blue dragon chop suy sovs
1 xing fu forårsløg og østers sovs
1 skvætsoya/teriaky sovs
1 skvæthvidvin eller sherry
 evt.lidt rosenvand
 
 Ris:
2 kopris
3 kopvand
 lidtsalt
0.5 boullionterning (enten kylling eller grøntsag)
 
Opskrift:
Kom kyllingen i fryseren (den skal ligge der i min. 20 min.). Smut mandlerne (dette gøres nemmest ved at lægge dem i blød i en skål med låg, i kogende vand og skifte vandet 2-3 gange med nyt kogende vand).
Rens og snit alle grøntsagerne groft. De skal være i forholdsvis store stykker. Undtagen vandkastanjer og bambusskud, som bare skal drænes fra væden. Mål vand og ris af og stil det klar. Tag kyllingen op af fryseren, den er nu nemmere at skære. Skær fedt og snav fra, og skær kyllingen i tynde stykker. Varm en nonslip sautepande, eller en god nonslip wok op til den er rygende varm. Kom mandlerne i og rør rundt. Mandlerne skal lynsteges i ca. 10 min. Derefter tages de op, og kødet kommer i. Kødet skal lynsteges til det er mørt og gennemstegt, men må ikke blive brunt. Her skal man røre hele tiden. Hæld et skvæt hvidvin eller sherry i sammen med kyllingen. Når kyllingen er mør, tages den op og ægges evt. i en dyb tallerken. Kom grøntsagerne i, og lynsteg dem til de er møre, men stadig har bid. Det tager ca. 10-15 minutter. Her skal man også røre næsten hele tiden. Det kan være at det er nødvendigt at skrue ned for blusset undervejs, men dog ikke så langt, at lynstegningen ikke er mulig. Når grøntsagerne er færdige skrues der ned til middelvarme, og kød, nødder og sovs kommes i.
Lad det hele varme godt igennem, og smag til med soya/teriaky, evt. lidt rosenvand og hvidvin/sherry. Den kan hjælpes på vej med et skvæt østerssovs, og/eller en halv boullionterning.
Bring risvandet i kog, og kom boullionen samt evt. lidt salt i. Tilsæt risene og skru ned på lavt blus. Risene skal koge med låg i 10 min. Og stå med låg i 10-15 minutter.Tips:

Tip: man kan variere rettens grøntsager alt efter hvad man har til rådighed på køl og frys, her har jeg bare valgt mine yndlings. Husk dog at hvis du benytter frosne grøntsager som erstatning for nogle, eller alle grøntsagerne, skal de tages op af fryseren og lægges til tøning i en skål, på samme tid som du lægger kyllingen i fryseren. Så undgår man at de ikke bliver færdige samme tid som de andre friske grøntsager.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 3822 gange,
og udskrevet 77 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu