Amerikansk banankage

Amerikansk banankage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portioner 1 Portioner
Kager i formRet : Kager i form - Randformkage

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Amerikansk banankage, billede 4 Amerikansk banankage, billede 1 Amerikansk banankage, billede 2 Amerikansk banankage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
2.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
5 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
  Pynt:
1 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
Opskrift:
Smør og sukker piskes sammen og æg piskes i et af gangen.

De tørre ingredienser blandes sammen og røres i.

Til sidst røres de mosede bananer i.

Dejen hældes i en velsmurt randform, der er drysset med rasp ca. 1 l.

Bages i ca. 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Kagen afsvales lidt i formen, før den forsigtigt tages ud. Pyntes med bananskiver, der lægges taglagt ovenpå kagen.

Tips:

675


karakterer:
Opskriften er vist 49202 gange,
og udskrevet 1015 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16285 (3877 kcal)
KJ pr. Portioner 16285 (3877 kcal)
Vægt ialt 1456 gram
Vægt pr. Portioner 1456 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1117 KJ (266 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 41.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ida-Emilie  -  2012-05-09 13:12:44
Også dejlig med smeltet chokolade eller chokolade-glasur ovenpå! Mums!!

  -  2012-02-17 12:39:23
Lækker kage med få ændringer fra min side. Jeg brugte 4 bananer istedet og samtidig opnormerede jeg med en sjat mælk for at den var lidt nemmere at arbejde med. Samtidig hakkede jeg en halv plade 44% smelte chokolade og blandede i, og den smagte himmelsk :-) jeg havde ikke nelliker så det kom ikke i kagen.

Kit  -  2011-09-17 16:33:38
Det bliver nærmest en krydderkage. Men med en dejlig blød og saftig konsistens på grund af bananerne. Jeg savnede lidt nogle hakkede nødder og måske lidt chokolade. Men det tror jeg at jeg kommer i næste gang jeg bager den.

Gitte  -  2008-05-28 10:43:44
Smager lidt meget af krydderkage - kom mindre krydderier i, så bananen kan smages. Ellers en rigtig lækker kage! Og det passer fint med antallet af bananer.

christine  -  2008-04-29 15:56:18
lyder god; men skal der så mange bananer i?

Annegrete  -  2008-03-01 11:20:40
Kagen er rigtig, rigtig god. Den er meget nem at bage.