Sweet and sour pork

Sweet and sour pork, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Candy

Indsendt :      Red :
Sweet and sour pork, billede 4 Sweet and sour pork, billede 1 Sweet and sour pork, billede 2 Sweet and sour pork, billede 3
Fotograf: Candy  

Ingredienser:
4 skiver nakke kotteleter
1 stor løg
2-3 peber frugter
2 store gulerødder
3-4 tørrede shitake svampe ( disse kan ikke erstats med noget andet )
1 lille dåse bambus
 
Opskrift:
marinade til kød 3 spsk og 1-2 spsk vin eller sherry

sovs:
kikoman soja sause 4 spk
sukker 4 spsk
heinz ketchup 4 spsk
2 spsk eddike
kom alle ingredienserne i en skål og røre rundt

jævning kartoffel mel

kom de tørrede svampe i ca. ½ dl vand og lad dem stå i mindst 4 timer

skær de 4 koteletter i tern
kom kødet i en skål med soja og vin/sherry. bland det godt sammen, og lad det trække mindste i 2 timer. vend dem i kartoffelmel og friture stege dem til de bliver sprøde.

tag en varm wok og kom lidt olie i

steg løg (i både) og gulerødder i tynde strimler, til de stadig er lidt rå stadigvæk. kom der efter svampe i, også i strimler stege dem lidt med, og kom der efter en lille dåse bambus i, uden vædde, og lad det få lidt varme. til allersidst kom da peber frugterne i, som også er skåret i tern
lad det stege lidt med, dog uden at det hele falder sammen. der må godt være bid i de peber frugter

hælde derefter væden fra svampene, og den anden sovs i. og kom en lille smule kartoffelmel jævning i.

til alle sidst kommes kødet i og blandes sammen

ønsker man ananas i kan der også komme det i. uden saft

servere ris til. så har i en ægte kinesisk sweet and sour.

ps, det skal være shitake svampe og de skal i, ellers smager retten underlig.

Serveres med ris eller risnudler.





karakterer:
Opskriften er vist 10297 gange,
og udskrevet 162 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-06-01 10:36:10
Kæft den er vild fantastisk, mange tak, mine gæster og familie er vild med retten

  -   2010-01-07 08:54:31
fantastisk ret, den er besvær værd !! smager meget autentisk