Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Prossekage I

Prossekage I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
2 1.mælk
1/2 kg.knækkede havregryn
6 heleæg
250 g.sukker
1 tsk.kanel
1 tsk.salt
1 citron
 kardemomme
 rosiner
 


Opskrift:
Mælken koges, hældes på de knækkede havregryn, som står natten over.

Æggene piskes godt sammen, hældes i grøden tillige med sukker, kanel, salt saft og reven skal af citronen, kardemomme og rosiner.

Det kommes i en godt smurt sandkageform (eller folioform) og bages ca. 2 timer ved 200 grader C.

Man må føle sig frem, brug en strikkepind el.lign.

Skær skiver af, rist dem på panden i smør og spis sirup til.

Tips:

Kom grynene i den kogende mælk i gryden og lad det stå over svagt blus ca. 15-20 min.

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)

Opskriften er vist 12192 gange,
og udskrevet 226 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bente Troelsen   -  2020-05-09 14:01:41
Det lykkedes aldrig at få kagen gennembagt, selvom jeg bagte den dobbelt så længe som i opskriften. Er I sikre på mængden af mælk - jeg har set en anden opskrift på kagen, hvor der kun bruges halvt så meget mælk til den samme mængde havregryn?