Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Prossekage I

Prossekage I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
2 1.mælk
1/2 kg.knækkede havregryn
6 heleæg
250 g.sukker
1 tsk.kanel
1 tsk.salt
1 citron
 kardemomme
 rosiner
 
Opskrift:
Mælken koges, hældes på de knækkede havregryn, som står natten over.

Æggene piskes godt sammen, hældes i grøden tillige med sukker, kanel, salt saft og reven skal af citronen, kardemomme og rosiner.

Det kommes i en godt smurt sandkageform (eller folioform) og bages ca. 2 timer ved 200 grader C.

Man må føle sig frem, brug en strikkepind el.lign.

Skær skiver af, rist dem på panden i smør og spis sirup til.

Tips:

Kom grynene i den kogende mælk i gryden og lad det stå over svagt blus ca. 15-20 min.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)

Opskriften er vist 12517 gange,
og udskrevet 234 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Pia Grüner  -  2020-11-16 08:26:18
En juleret fra min barndom. Min mormor var fynbo og fra landet, og på hendes fars gård var prossekage en fast ret hver jul - og i familien er det det stadig. Jeg holder meget af den. Den SKAL være klæg. Så hvis den bages for længe, vil jeg tro, den kan blive tør og kedelig. Fidusen er jo, at man skærer den i skiver på ca 11/2 cm, steger dem gyldne på en pande og spiser sådan en Skive med sirup på. Det er fremgangsmåden i vores familie.

Bente Troelsen   -  2020-05-09 14:01:41
Det lykkedes aldrig at få kagen gennembagt, selvom jeg bagte den dobbelt så længe som i opskriften. Er I sikre på mængden af mælk - jeg har set en anden opskrift på kagen, hvor der kun bruges halvt så meget mælk til den samme mængde havregryn?