Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marinerede Kotelleter med jordnøddesauce

Marinerede Kotelleter med jordnøddesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter - Koteletter - kotelet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ninette

Indsendt :





Ingredienser:
8 svinekotelleter
4 spsk.sojasauce
2 fedhvidløg
2 tsk.frisk ingefær
0.5 tsk.stødt chili eller ½ frisk chili
0.5 tsk.stødt koriander
0.5 tsk.stødt spidskommen
3 tsk.sukker gerne rørsukker
3 tsk.sesamfrø
1 lime
 
 Jordnøddesauce:
1 skalotteløg
1 fedhvidløg
1-1.5 frisk rød chili
1 tsk.olie
2-3 spsk.peanutbutter
2 spsk.sojasauce
2 tsk.sukker gerne rørsukker
1 lime
 salt
 peber
 
3 blokke nudler
1 gulerod
1 forårsløg
 
 Sauteret grønsager:
1 ps.tykke slikærter
1 rød peberfrugt
 kinaradise
1 ds.babymajs
1 ps.cashwnødder
 


Opskrift:

Bland sojasauce, knust hvidløg, revet ingefær, krydderier, sukker og sesamfrø i en skål. Bruges frisk chili, skal den være finthakket. Tilsæt fintrevet limeskal og 1 spsk limesaft. Vend kotelleterne i marinaden og stil dem i køleskab i mindst 1 time.

Til saucen svitses finthakket løg, hvidløg og chili i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt 2 dl vand, peanutbutter, sojasauce og sukker. Kog saucen igennem under omrøring. Smag til med 2 spsk limesaft, salt og peber. Saucen kan serveres enten kold eller varm. Pynt evt. med lidt friskhakket chili ved servering.

Steg de marinerede kotelleter på en varm grillpande eller en almindelig pande på hver side. Evt. kan de steges lige så de har fået farve og herefter kommes i et ovnfast fad og så steg dem færdige der. Bedst med et fad hvor der hører låg til, da kotelleterne ellers kan blive tørre.


Grønsagerne sauteres i jordnøddeolie i ca. 8 min. og 2 min. mere hvor nødderne er med.

Nudlerne koges i vand i ca. 5 min. med meget meget fint hakket gulerod og forårsløg. ( Jeg selv hakker dem i en stavblender hvor der er hakkeindsats med.

Anrettes på fad eller tallerken, pyntes af med limebåde og persille i små blomster. Saucen serves for sig selv.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 5831 gange,
og udskrevet 95 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

karina esbensen  -  2008-01-08 08:38:33
marinaden til kotelletterne smager vidunderligt. saucen er lækker.


Ole  -  2008-01-07 14:39:58
Denne ret smager simpelthen så godt. Den bør prøves