Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Banankage Diabetes

Banankage Diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Erfaren diabetiker

Indsendt :


Banankage Diabetes, billede 4 Banankage Diabetes, billede 1 Banankage Diabetes, billede 2 Banankage Diabetes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Perfect Fit Perfect Fit en fedt og sukkererstatning. Kan erstattes af ATWEL.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
2 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Pisk æggene luftige med sukker og fintrevet citronskal.
Tilsæt bananerne der er mosede med citronsaften.
Bland mel, bagepulver og Perfect Fit og rør blandingen i dejen med de fuldmodne mosede bananer.

Fyld i smurt form og bag 40 min ved 175 grader C alm. ovn.

Lad den færdigbagte kage stå og køle af i 5-10 min. før den tages ud af formen.

Tips:

Diabetikere må gerne spise små mængder sukker, så de 50 g. sukker er ok. Der er også sukker i banan, så en diabetiker bør kun spise et mindre stykke af denne kage som mellemmåltid.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Banankage



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (27 stemmer)

Opskriften er vist 131222 gange,
og udskrevet 2762 gange.


Energi:
KJ total 5947 (1416 kcal)
KJ pr. Pers. 743 (177 kcal)
Vægt ialt 735 gram
Vægt pr. Pers. 91 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 809 KJ (192 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 2.4 gram
Kulhydrat 34.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

johnny  -  2012-03-18 20:44:44
den bedste banankage jeg nogensinde har smagt. vi har piftet den lidt op med extra banan og så en knust plade 70 pct chokolade. jeg har lavet den nogle gange før og den er bare mums


Ok kage  -  2011-06-12 21:10:03
I stedet for sukker kan man jo også bare smide 50g mere perfekt fit i, og så er den lidt bedre for os med deiabetes. ;)


Jeanette  -  2011-03-15 19:02:54
Dejlig banankage :) Diabetes betyder ikke at man dør af meget små mængder sukker -og rent faktisk er fedt lige så slemt. -Men nu behøver man jo heller ikke spise hele kagen, selvom den smager fantastisk :) Jeg satte friske blåbær i og det smagte den bestemt ikke dårligere af!!! -Perfect fit er et sukker/fedt erstatning som du kan købe i mange dagligvarebutikker med specialvarer. (Super best, super brugsen mv.)-Husk at det skal bruges sammen med melen, det kan krystalisere hvis du bruges det direkte i våde ingredienser.


Anne   -  2010-09-14 16:18:02
Mon man kan bage den i små muffinsforme, det vil jeg da lige prøve, kagen smager foresten super, tak for opskriften ..


Mona  -  2010-07-06 09:25:08
hvad er Perfect Fit?


  -  2010-04-25 13:44:52
Den er rigtige, en god kage til kaffe.


Kathleen  -  2010-03-09 17:33:55
Denne kage smagte virkelig lækkert. Jeg kom 2 spsk bagekakao i, det var super:-)


camilla  -  2010-01-28 14:36:33
Hvordan kan det var en diabetes kage hvis der er sukker i?


Per  -  2009-10-21 07:45:32
På billedet har vi bagt kagen i en 1.75 l. sandkageform.


Sabrina  -  2009-08-24 12:09:50
Som sukker kan man bruge Drys-let. Min kæreste har diabetes og jeg bruger altid drys-let i stedet. Jeg bruger det bla. også til at blande med kanal til risengrøden og vi har brugt det til jordbærgrøden og ligenden :D


Britta  -  2009-06-19 09:55:00
Nok en af de bedste banankager vi har fået ... Ikk den fede smag jeg synes kan være i mange kager og så er den ikk svampet, men heldigvis heller ikk tør ... bestemt den opskrift jeg vil bruge fremover også selvom vi ikk har diabetes :-( Den får 10 herfra