Kanelkage diabetes (uden sukker)

Kanelkage diabetes (uden sukker), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Erfaren diabetiker

Indsendt :      Red :
Kanelkage diabetes (uden sukker), billede 4 Kanelkage diabetes (uden sukker), billede 1 Kanelkage diabetes (uden sukker), billede 2 Kanelkage diabetes (uden sukker), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Skyr, naturel 0,2% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Perfect Fit (Sødemiddel) Perfect Fit en fedt og sukkererstatning. Kan erstattes af ATWEL.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
 
  Glasur:
1 spsk. Flydende margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Perfect Strø (Sødemiddel) 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Søder 1:2½
1 tsk. Perfect Strø = 2½ tsk. sukker
1 tsk. Perfect Strø = 12,5 g sukker
1 spsk. Perfect Strø = 37,5 g sukker
10 g Perfect Strø = 25 g sukker
1 dl Perfect Strø = 250 g sukker
100 g sukker = 40 g Perfect Strø
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1.5 spsk. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skyr og sukker røres godt sammen.

Sødemiddel, mel, kanel og natron blandes og sigtes i skiftevis med kærnemælk.
Dejen røres til den er glat.

Dejen hældes i en smurt springform (ca. 24 cm) og bages ved 200 grader C. i ca. 30 min. på næstnederste rille.
Kagen afkøles.

Ingredienserne til glasuren røres sammen og fordeles på den afkølede kage.

Tips:

Kan serveres med kvark rørt op med sødemiddel og vaniljesukker. Diabetikere må gerne spise SMÅ mængder sukker, så de 50 g. sukker er ok. Kagen kan fryses.





karakterer:
Opskriften er vist 43857 gange,
og udskrevet 965 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5751 (1369 kcal)
KJ pr. Pers. 575 (136 kcal)
Vægt ialt 777 gram
Vægt pr. Pers. 77 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 739 KJ (176 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 29.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-02-09 11:44:07
Vi er tre diabetikerer i familien og vi mangler en god kageopskrift. Denne opskrift er god og kagen er svampet og ikke tør. Vælger dog at smelte mørk chokolade at dekorerer kagen med istedet for kaffe glasuren.

  -   2023-02-10 22:13:56
Glasuren ikke nem at arbejde med, sødemidlet er langsomt til at opløses. måske florsød i stedet, men så skal det ganges med 2.5