Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sprøde Vegetarbøffer -alle kan lide

Sprøde Vegetarbøffer -alle kan lide, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4-6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : C. Fabricius

Indsendt :





Ingredienser:
200 g.blendede kogte kikærter
1.5 bagekartoffel
0.25 hovedeselleri
2 gulerødder
200 g.hvedemel
2 æg
2 dl.mælk
3 spsk.Olivenolie
2 tsk.spidskommen
3 tsk.salt
 Timian
 Rosmarin
 evt.lidt citron
 


Opskrift:

Kikærter skylles og lægges i blød naten over. De kan evt købes på dåse- men er en nødløsning.
kartoffel rives og presses efterfølgende for vand i rent viskestykke.
gulerod rives
Selleri rives
kikærter blendes til grov "mel"

æg og mælk piskes der til sættes salt og friskkværnet peber.
olie tilsættes.
Alle ingredienser blandes/ piskes. Der skal røres op med hvedemel til konsistensen bliver som en tyk-næsten fast grød

pande opvarmes til god varme -olie tilsættes. "dejen" hældes på panden i 4-6 bøffer. ca 3 cm tykke.

Efter ca 8-10 minutter skrues der ned til ca 3.
Der er nu dannet skorpe og Bøfferne kan vendes.

samlet stegetid ca 20 min.



Tips:

Denne "bøf" vil selv den mest inkarnerede kødspiser holde af,da den bliver supersprød og vækker ingen minder om hørmende kål eller kogte gulerødder! Det tager ca 30 miutter at tilberede.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (73 stemmer)

Opskriften er vist 40644 gange,
og udskrevet 1154 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

MR MAD.  -  2019-02-09 18:21:08
Super opskrift som man kan bygge videre på med fx flere rodfrugter og krydderier, vigtigt er det at vride/ dræne alle revet grøntsager i et viskestykke ellers bruger man alt for meget mel. En god pande med tilbehør fx søde kartofler blomkål og spinat feta og friske tomater er lækkert til.


anonym  -  2014-01-07 19:45:42
Synes bare det smagte af mel og intet andet. Har ellers fulgt opskriften til punkt og prikke.. meget skuffende :-(


Bettina  -  2013-05-24 17:40:48
Vil lige sige at der står kogte, hvis man læser ved ingredienser. Der står nemlig 200g blendede KOGTE kikærter. Jeg skal prøve at lave det for første gang i morgen, til min søster som er vegetar, puha. Håber det kommer til at gå godt.


Bettina  -  2013-05-24 17:06:38
Vil lige sige at der står kogte, hvis man læser ved ingredienser. Der står nemlig 200g blendede KOGTE kikærter. Jeg skal prøve at lave det for første gang i morgen, til min søster som er vegetar, puha. Håber det kommer til at gå godt.


  -  2013-01-28 18:45:13
Erstattet selleri med persillerod, men målene passede ikke, måske var kartoflerne og gulerødderne meget store? DER BLEV CA 15-18 BØFFFER MEN HOLD DA OP DE VAR GODE - så os der var kødspisere nød dem også. Dagen efter blev de resterende varmet og de var så gode som første gang.


Dina  -  2011-07-22 10:44:23
Jeg kunne ikke få knoldselleri, så brugte sweet potatoes i stedet og tilføjede to løg og en spsk. sesamolie. Det smagte fantastisk. Der blev til mere end 20 "bøffer" men måtte også bruge meget mel. Tror jeg vil droppe noget af mælken næste gang, hvis rodfrugterne er meget våde. Hvis andre skulle være i tvivl, som Jesper Jensen, så skal kikærterne koges FØR de blendes.


Else  -  2011-03-12 21:32:33
Det er en super-opskrift! Masser af god energi i dem. Og lette at lave. Forholdet i mængden af kartofler, pastinakker (som jeg bruger i stedet for selleri) og gulerødder er heller ikke så væsentlig, så de kan også laves, selv om man har glemt at købe nok af det hele i følge opskriften. Får dem varme om aftenen, og næste dag med kolde i madpakken sm.m. hytteost og salat. SUPER-opskrift!


jesper jensen 74  -  2011-03-10 10:07:43
fantastisk mættende har fået en del fordomme mod vegetar afkræftet . vil dog nævne at du ikke som bruger skal følge opskiften til punkt og prikke , pågrund af , at der står kikærterne skal ligges i blød i vand natten over , det holder alså ikke hvis du kun har en håndblender , jeg kunne ikke låne en foodprocessr så endte med at be den nærmeste pizzaria om hjælp de gjorde det sågar for mig med en stavblender , det tog langtid og den hjælpsomme pizza mand måtte forklarer mig at kikærter skulle koges så de er neme at blende , bare et råd til folk uden food processor , så ønsk den af oluf inden du går igang ;-) mvh jesper


Ketils  -  2008-01-12 13:55:04
Tag bøfferne af panden og læg dem i ovnen når de er brunede. "bag" dem færdige v. 200gr. På den måde kan man lave en stor portion hurtigt og undgår at skulle stå ved panden hele tiden. ;-))) Kikærterne kan skiftes med røde tørrede (ikke udblødte) linser og der kan tilsættes revet rødbede.