Risengrød i høkasse

Risengrød i høkasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Mælkegrød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Lotte

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 dl. Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
20 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Sådan undgår du at risengrøden brænder på.

Hæld mælk og ris i en ovnfast gryde (en uden plastik) Sættes i kog for fuld varme, når det simre, lægges et ovnfast låg på (et uden plastik) og gryden sættes i ovnen ved 70 gr. i 2 timer. Tag gryden ud ind imellem og rør godt, lad den dog ikke være ude for længe, da "høkasseeffekten" så ødelægges. Giv derefter grøden et opkog på kogepladen, til den rigtige konsistens er opnået, smag til med salt og sukker.

Tips:

Kan laves i sengen, med dundyner. Det er vigtigt at det er gode tykke dyner, fiberdyner er ikke så gode. Gryden med låg pakkes godt ind i dyner og evt. et uldtæppe, efter et opkog på komfuret og lades i sengen "putte" i 2 1/2 time. Koges derefter til rette konsistens på komfur og smages til. Serveres med kanel/sukker og smørklat eller laves til ris a la mande.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risengrød i høkasse

karakterer:
Opskriften er vist 31881 gange,
og udskrevet 397 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10720 (2552 kcal)
KJ pr. Pers. 1786 (425 kcal)
Vægt ialt 2360 gram
Vægt pr. Pers. 393 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 454 KJ (108 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 16.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-23 12:49:26
Tror ikke det er muligt at starte grøden i microovnen, da en del af varmen kommer fra den meget varme gryde, så skal man bruge en tyk glasskål med låg... men har ikke selv prøvet det, da gryden for mig er hurtig og nem. ;-)

  -   2009-12-14 15:54:12
en halv stang ægte vannilie koges med grøden. det giver en fyldig og velsmagene grød. Aviser er godt at pakke grøden ind i og så er det lige meget om det er fiber dyner eller andet man sætter den i i en time til halvanden.

  -   2008-12-23 15:09:36
Kan man ikke "starte" grøden i mikroen og så efterfølgende putte den under dynen? Riborg

  -   2008-01-16 13:03:58
Perfekt!