Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Culotte

Culotte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2 kg.skrabede små nye kartofler
2 l.vand
2 tsk.groft salt
 
1 okseculotte (ca. 1½ kg)
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
9 tomater i kvarte (ca. 750 g)
5 søde røde peberfrugter i mindre stykker (ca. 450 g)
2 dl.grofthakket bredbladet persille
2 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Grøn kartoffelsalat
1 agurk (ca. 300 g)
1.5 dl.krydret mayonnaise fx miracle whip balance
3 små fed hvidløg
1 l.friske basilikumblade (2-3 potter)
1 l.bredbladet persille
1.5 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 


Opskrift:

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg ca. 12 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Lad kartoflerne køle helt af.

Tør imens culotten og fjern eventuelle sener og hinder. Rids fedtkanten og læg stegen i en tør, kold pande med fedtkanten nedad. Skru op til kraftig varme og brun den i ca. 5 min. Vend stegen og brun den ca. 1 min. på kødsiden. Drys stegen med salt og peber. Læg culotten på ovnens rist med den ridsede fedtkant opad. Kom tomater, peberfrugter og persille i ovnens bradepande og drys med salt og peber. Stil stegen midt i ovnen og grønsagerne nedenunder.

Grøn kartoffelsalat: Flæk agurken, fjern kernerne og skær den i mindre stykker. Kom agurkestykkerne i et blenderglas sammen med mayonnaise og hvidløg. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt resten af ingredienserne og blend i yderligere ca. 30 sek. eller til salatsaucen er helt grøn og jævn. Skær kartoflerne i halve og vend dem ned i salatsaucen. Smag til.

Tag stegen ud efter ca. 1¼ time og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 62°. Steg evt. kødet de sidste 15 min. af stegetiden. Ønsker man rødt kød, skal temperaturen være 60°. Ønsker man kødet svagt rosa, skal temperaturen være 68°.

Tips: Den grønne kartoffelsalat smager også dejligt sammen med en hakkebøf eller en frikadelle, serveret sammen med en salat af tomat og peberfrugt. Hvis den grønne sauce til kartoffelsalaten er for tyk, så rør den op med lidt vand.

Udviklet af: Karolines køkken



Tips:

For hele retten: 20120 kJ Energifordeling: Fedt: 34% Kulhydrat: 37% Protein: 29%







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10032 gange,
og udskrevet 171 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu