Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hofdessert

Hofdessert, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hofdessert, billede 4 Hofdessert, billede 1 Hofdessert, billede 2 Hofdessert, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Marengsdej:
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Lim:
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Endvidere:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
  Pynt:
25 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Marengsdej:
Pisk hviderne halvt stive, tilsæt 4 spsk. Af flormelissen og pisk dem herefter meget stive. Vend resten af flormelissen i med let hånd.

Aftegn 5-6 ringe af voksende størrelse på bagepapir. Den største skal være ca. 20 cm. I diameter gør hver ring 2-3 cm. mindre end den første.

Fyld marengsdejen i en sprøjtepose med rillet tylle og sprøjt de aftegnede 5-6 ringe. Sprøjt evt. overskydende dej til små toppe.

Bag marengsringe og toppe ca. 60 minutter ved 130 grader C. alm. ovn, til de er gennemtørre og slipper bagapapiret. Lade dem blive helt kolde.

Smelt chokoladen over vandbad. Lim marengsringene sammen med smeltet chyokolade, så de danner en kegle. Brug en bagepensel.

Pisk fløden stiv. Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og rør dem sammen med flødeskummet. Fordel flødeskummet over keglen.

Pynt med små smeltet chokolade og marengstoppe.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 68195 gange,
og udskrevet 272 gange.


Energi:
KJ total 12807 (3049 kcal)
KJ pr. Pers. 1600 (381 kcal)
Vægt ialt 895 gram
Vægt pr. Pers. 111 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1430 KJ (340 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 23.7 gram
Kulhydrat 29.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sjønne  -  2013-12-21 15:35:14
Det er IKKE en Hofdessert - denne kage hedder en Bikube


  -  2010-02-20 11:40:18
Hov undskyld. Den er til en springform på ca. 22 cm.


  -  2009-06-19 19:57:33
det er fint med sådan en opskrifr men du skriver ikke hvor stor den bliver og til hvormange personer??