Lasagne - DEN BEDSTE

Lasagne - DEN BEDSTE, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Morten Rico Hougaard

Indsendt :      Red :
Lasagne - DEN BEDSTE, billede 4 Lasagne - DEN BEDSTE, billede 1 Lasagne - DEN BEDSTE, billede 2 Lasagne - DEN BEDSTE, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 tsk. Oregano, tørret
1 tsk. Timian, tørret
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
6 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
140 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
  Bechamelsauce:
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

10 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
lidt Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
50 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
9 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
   
Opskrift:
Svits finthakket løg i en gryde, tilsæt derefter oksekødet til det er svitset brunt. tilsæt her efter de groftreven gulerødder, fintskåret bladselleri, presset hvidløg, oregano, timian, salt, tomatpure og oksebouillon. Den skal have 20 minutter.

Bechamelsauce:
Smelt margarinen i en gryde og rør mel i. Tilsæt LIDT mælk af gangen. kog sovsen igennem og tilsæt salt og muskatnød. tilsæt herefter osten og rør rundt i 10 til 15 minutter.

PS. hvis det er første gang du laver "Bechamelsauce" skal du ikke være bange hvis du når til det punkt hvor osten er kommet i og sovsen bliver rimelig ustabil. Så bare rør rundt i 10-15 minutter og så ligner det og er en rigtig sovs igen!

Læg først lidt sovs i bunden af et smurt ildfast fad, herpå lasagneplader og kødsovs, fortsæt på samme måde og slut af med sovs.

herefter skal den ind i ovnen på 200 grader C. alm. ovn i 35-40 minutter.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Lasagne

karakterer:
Opskriften er vist 806768 gange,
og udskrevet 13993 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (364 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13120 (3123 kcal)
KJ pr. Pers. 3280 (780 kcal)
Vægt ialt 3054 gram
Vægt pr. Pers. 763 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 429 KJ (102 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 4.9 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-12-20 13:13:08
Det er simpelthen den bedste lansage jeg nogen sinde har fået, kan klart anbefales her fra.

  -   2023-01-09 13:15:17
Nu var jeg 15-16 år da jeg skrev denne opskrift, og hold nu k*ft hvor er jeres kommentare sjove.. Jeg kan godt se hvad der skulle være forbedret må jeg nok indrømme når jeg kigger tilbage på denne opskrift. Der skal ligegyldigt hvad mere væske / "bouillon" i, lave friske lasagne plader, brænde en del hvidvin af i retten for at give dybde. End anden ting er at det sgu altid godt at have mere bechamel sauce end man regner med. Det er en skidt ting at løbe tør for. Andre gode råd fra den voksne mig version: Er der børn, så steg grøntsagerne først for sig selv, hæld lidt vand i , og blend så hele lortet. Børn smager ikke grøntsager hvis de ikke ser dem.. ;- ) Tak fordi i prøvede min opskrift, og tak for alle de fandens sjove kommentare. Det ret vildt at se hvor vildt ens opskrift kan stikke helt af.

  -   2021-09-12 16:55:54
Man skal være OBS på at lasagnen er en saftig lasagne. Det handler ikke om fine snit, men om god smag. Jeg kommer ikke gulerødder og selleri i, men store "teskeer" krydderi. Til bouillon bruger jeg både 1 tern okse + 1 lille maggitern.

  -   2018-03-07 14:54:42
Winnie... hvori ligger fejlen omkring bouillon ???

  -   2018-02-17 10:28:54
Der er fejl i antal dl. bouillon, hvilket totalt ødelagde min kødsovs. 😝😡😬

  -   2017-12-11 19:53:50
Vi har brugt let mornayssovs med 1 tsk muskatnød I stedet for bechamelsovs og krydret med chilli og lagt lagret ost i bjælker på toppen Mums - det er verdens bedste lasagne

  -   2017-11-22 13:29:13
det er godtnok en dårlig opskrift og den smager ikke af meget. Men heldigvis fandt jeg et meget bedre alternativ hvor der virkelig var smag i ;)

  -   2017-08-10 18:12:30
Vi laver den uden gulerødder og selleri. Og må sige vi er vilde med den.

  -   2017-06-11 17:48:16
Meck 9.A: Hvis ikke elever i 9. klasse kan læse, forstå og agere efter denne opskrift, er det vist ikke opskriften, der er noget galt med ;-)

  -   2017-05-23 14:55:03
Lækker lasagne, jeg laverden dog uden bladselleri, jeg laver også kun ca. halvdelen af ostesaucen, da det bliver for meget.

  -   2017-04-20 20:04:12
Tusind tak for en SUPER opskrift! Den bedste lasagne jeg nogensinde har lavet!!!

  -   2017-04-19 19:48:30
Har sat den i ovnen og så kommer jeg i tænke om den rest bladselleri der selvfølgelig skulle have været i kødsovsen for et par timer siden. Kan man drysse det ovenpå? ;-)

  -   2017-02-03 15:00:27
Den er ikke så passende til 10 9 klasser der skal på skitur, ren kaos.

  -   2016-12-27 18:04:35
10 dk mælk ???

  -   2016-12-16 18:36:46
Et fif til en god konsistens: Lad lasagnen stå 15-20 minutter og trække, inden den sættes i ovnen - eller lad den stå og samle sig efter bagningen. Den bliver mere sammenhængende og nemmere at "skære" i. Lissom hvis man har gemt noget til dagen efter.

  -   2016-10-06 19:24:58
Fin opskrift men en anelse for meget ostesovs 😀

  -   2016-07-12 19:45:44
Rigtig god opskrift, sådan skal lasagne smage, efter min mening. Lad gerne kødsovsen koge 2-3 timer, det blir den kun bedre af.

  -   2016-06-25 16:53:12
den er god men mangler mælk

  -   2016-06-13 16:33:23
Et skud rødvin i kødsovsen og friske lasagneplader tilføjer lige dét ekstra.

  -   2016-03-03 12:23:26
Der mangler noget i opskriften. Hvordan går man fra svits alle ingredienter i en gryde og lav bechamelsovs til at den skal i ovnen? Der mangler vist en del om, hvordan man bygger selve lasagnaen. Og hvor doven kan man være, ikke at skrive de ingredienter man skal tilsætte gryden?

  -   2015-10-25 16:27:24
Den her opskrift bruger jeg altid, super god, og familien elsker denne her lasagne.

  -   2015-07-19 18:45:22
Virkelig en god lassange! Både min kæreste (som normalt ikke er så meget for lassange) og jeg selv var helt vild med den. Undlod at komme timian og basilikum i hvilket ikke gjorde noget :) det er ikke sidste gang den skal laves :D

  -   2015-06-24 00:29:23
Hej. Hvad menes der med at bladselleri skal kværnes? Bo

  -   2015-03-07 19:54:38
Jeg tror at det skal staves sådan her... Svits løg i en gryde. Tilsæt derefter oksekødet, til det er svitset brunt. Tilsæt herefter de andre ting på listen, lige så stille. Den skal have 20 minutter. Bechamelsauce: Smelt magarinen i en gryde og rør mel i. Tilsæt LIDT mælk af gangen. Kog saucen igennem, og tilsæt salt og muskatnød. Tilsæt herefter osten og rør rundt i 10 til 15 minutter. P.S hvis det er første gang du laver "Bechamelsauce" skal du ikke være bange hvis du når til det punkt, hvor osten er kommet i, og sovsen bliver rimelig ustabil. Så bare rør rundt i 10-15 minutter, og så ligner det og er en rigtig sauce igen! Herefter skal den ind i ovnen på 200 grader C. alm. ovn i 35-40 minutter.

  -   2015-01-18 19:33:13
Smager kanon godt

  -   2015-01-15 14:10:11
Sammenlægning af lasagne. Jeg starter altid med et lag plader først. Kødsauce, så mornaysauce og evt. drys af ost. Det kan anbefales, at lade kødet simre et par timer. Mornaysauce kan sagtens bruges.

  -   2014-12-09 11:26:41
Det er virkelig den bedste lasagne jeg har lavet :-)

  -   2014-12-04 18:17:16
Nu har jeg fjernet bladcelerien, tilsat svampe og persille. Til bechamelsovsen har jeg brugt revet klovborg. Tror det bliver rigtig godt

  -   2014-11-18 09:02:15
Opskriften er ikke "fuldstændig". Der mangler beskrivelse til begynderen om hvorledes man opbygger og afslutter en lasagne inden der skal i ovnen.

  -   2014-11-01 10:33:23
Rigtig lækker. Vi laver den tit herhjemme. Drys evt. lidt rasp på toppen. Det gør lasagnen dejlig sprød i øverste lag.

  -   2014-10-16 09:30:15
Rigtig god opskrift. Smager skønt. Men til sovsen brugte jeg meget mindre mel og meget mere mælk. Første forsøg på sovsen misslykkedes totalt, alt for meget mel og alt for lidt mælk (når jeg fulgte opskriften 100%) men når jeg lavede den selv, samme mængde smør og kun 1-2 spsk mæl, og så mælk til den var den rætte konsistens, så blev den rigtig god. Jeg brugte også kun 50g ost i sovsen. Men dejlig opskrift og nem at lave :)

  -   2014-10-11 16:35:08
Virkelig god. Stort 10- tal til den 🌺

  -   2014-10-04 18:26:51
Jeg elsker virkelig den opskrift Laver den ca. 3 gange om ugen for det er verdens bedste lasagne :-)

  -   2014-09-25 21:46:20
Vi har ofte lavet denne her uden gullerødder og bladselleri og har været helt vild med den. Navnet på den er tåbeligt pralende, men den lever nu meget godt op til det alligevel :)

  -   2013-11-11 19:32:44
Super god lasagne. Byttede blad selleri ud med revet squash og tilsatte en dåse flåede hakkede tomater. Det blev super godt.

  -   2013-09-06 08:05:28
Rigtig god lasagne. Jeg brugte færdig mornay sauce.

  -   2013-06-29 19:29:38
Den står i ovnen lige nu, og jeg glæder mig sådan til at smage den :-)

  -   2013-04-17 23:10:56
Verdens bedste lasagne!!

  -   2012-02-20 15:03:44
Det er simpelthen den bedste der findes.. :-D Den er virkelig et hit her hos os :-P

  -   2012-01-21 21:12:34
God lagsagne. Godt udgangspunkt. Hvis man bør følge opskriften 100%, ville mit karaktervalg ende på 6 - 7 stykker. Men jeg kan godt lide at personalisere det mad jeg laver. Så jeg tilføjede et par teskefuld soltørrede hakkede tomater, en strejf rødvin og balsamico, og næsten halverede mængden af bechamelsauce (den føles virkelig fed med over 1 liter bachamelsauce). Den blev fantastisk. Så efter personaliseringen endte jeg på karakteren 9.

  -   2011-12-05 18:53:22
Rigtig god lasagne, var et kæmpe hit, spm jeg vil give 10.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her