Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lasagne - DEN BEDSTE

Lasagne - DEN BEDSTE, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Morten Rico Hougaard

Indsendt :


Lasagne - DEN BEDSTE, billede 4 Lasagne - DEN BEDSTE, billede 1 Lasagne - DEN BEDSTE, billede 2 Lasagne - DEN BEDSTE, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
2 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 tsk. Oregano, tørret
1 tsk. Timian, tørret
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
6 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
140 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
  Bechamelsauce:
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

10 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
lidt Muskat, friskrevet
50 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
9 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
   
Opskrift:
Svits finthakket løg i en gryde, tilsæt derefter oksekødet til det er svitset brunt. tilsæt her efter de groftreven gulerødder, fintskåret bladselleri, presset hvidløg, oregano, timian, salt, tomatpure og oksebouillon. Den skal have 20 minutter.

Bechamelsauce:
Smelt magarinen i en gryde og rør mel i. Tilsæt LIDT mælk af gangen. kog sovsen igennem og tilsæt salt og muskatnød. tilsæt herefter osten og rør rundt i 10 til 15 minutter.

P.S hvis det er første gang du laver "Bechamelsauce" skal du ikke være bange hvis du når til det punkt hvor osten er kommet i og sovsen bliver rimelig ustabil. Så bare rør rundt i 10-15 minutter og så ligner det og er en rigtig sovs igen!

Læg først lidt sovs i bunden af et smurt ildfast fad, herpå lasagneplader og kødsovs, fortsæt på samme måde og slut af med sovs.

herefter skal den ind i ovnen på 200 grader C. alm. ovn i 35-40 minutter.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Lasagne

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (359 stemmer)

Opskriften er vist 781936 gange,
og udskrevet 13666 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13120 (3123 kcal)
KJ pr. Pers. 3280 (780 kcal)
Vægt ialt 3054 gram
Vægt pr. Pers. 763 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 429 KJ (102 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 4.9 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2018-03-07 14:54:42
Winnie... hvori ligger fejlen omkring bouillon ???

Winnie  -  2018-02-17 10:28:54
Der er fejl i antal dl. bouillon, hvilket totalt ødelagde min kødsovs. 😝😡😬

Lise Riget  -  2017-12-11 19:53:50
Vi har brugt let mornayssovs med 1 tsk muskatnød I stedet for bechamelsovs og krydret med chilli og lagt lagret ost i bjælker på toppen Mums - det er verdens bedste lasagne

DareDevil  -  2017-11-22 13:29:13
det er godtnok en dårlig opskrift og den smager ikke af meget. Men heldigvis fandt jeg et meget bedre alternativ hvor der virkelig var smag i ;)

  -  2017-08-10 18:12:30
Vi laver den uden gulerødder og selleri. Og må sige vi er vilde med den.

Jakob  -  2017-06-11 17:48:16
Meck 9.A: Hvis ikke elever i 9. klasse kan læse, forstå og agere efter denne opskrift, er det vist ikke opskriften, der er noget galt med ;-)

Mette H  -  2017-05-23 14:55:03
Lækker lasagne, jeg laverden dog uden bladselleri, jeg laver også kun ca. halvdelen af ostesaucen, da det bliver for meget.

Netti  -  2017-04-20 20:04:12
Tusind tak for en SUPER opskrift! Den bedste lasagne jeg nogensinde har lavet!!!

  -  2017-04-19 19:48:30
Har sat den i ovnen og så kommer jeg i tænke om den rest bladselleri der selvfølgelig skulle have været i kødsovsen for et par timer siden. Kan man drysse det ovenpå? ;-)

Meck 9.A  -  2017-02-03 15:00:27
Den er ikke så passende til 10 9 klasser der skal på skitur, ren kaos.

Thomas  -  2016-12-27 18:04:35
10 dk mælk ???

Helga  -  2016-12-16 18:36:46
Et fif til en god konsistens: Lad lasagnen stå 15-20 minutter og trække, inden den sættes i ovnen - eller lad den stå og samle sig efter bagningen. Den bliver mere sammenhængende og nemmere at "skære" i. Lissom hvis man har gemt noget til dagen efter.

Lars christiansen  -  2016-10-06 19:24:58
Fin opskrift men en anelse for meget ostesovs 😀

H.M.J.  -  2016-07-12 19:45:44
Rigtig god opskrift, sådan skal lasagne smage, efter min mening. Lad gerne kødsovsen koge 2-3 timer, det blir den kun bedre af.

  -  2016-06-25 16:53:12
den er god men mangler mælk

Sanne  -  2016-06-13 16:33:23
Et skud rødvin i kødsovsen og friske lasagneplader tilføjer lige dét ekstra.

Simon  -  2016-03-03 12:23:26
Der mangler noget i opskriften. Hvordan går man fra svits alle ingredienter i en gryde og lav bechamelsovs til at den skal i ovnen? Der mangler vist en del om, hvordan man bygger selve lasagnaen. Og hvor doven kan man være, ikke at skrive de ingredienter man skal tilsætte gryden?

Trine  -  2015-10-25 16:27:24
Den her opskrift bruger jeg altid, super god, og familien elsker denne her lasagne.

Emil  -  2015-07-19 18:45:22
Virkelig en god lassange! Både min kæreste (som normalt ikke er så meget for lassange) og jeg selv var helt vild med den. Undlod at komme timian og basilikum i hvilket ikke gjorde noget :) det er ikke sidste gang den skal laves :D

Bo  -  2015-06-24 00:29:23
Hej. Hvad menes der med at bladselleri skal kværnes? Bo

Don Dyhrfjeld.  -  2015-03-07 19:54:38
Jeg tror at det skal staves sådan her... Svits løg i en gryde. Tilsæt derefter oksekødet, til det er svitset brunt. Tilsæt herefter de andre ting på listen, lige så stille. Den skal have 20 minutter. Bechamelsauce: Smelt magarinen i en gryde og rør mel i. Tilsæt LIDT mælk af gangen. Kog saucen igennem, og tilsæt salt og muskatnød. Tilsæt herefter osten og rør rundt i 10 til 15 minutter. P.S hvis det er første gang du laver "Bechamelsauce" skal du ikke være bange hvis du når til det punkt, hvor osten er kommet i, og sovsen bliver rimelig ustabil. Så bare rør rundt i 10-15 minutter, og så ligner det og er en rigtig sauce igen! Herefter skal den ind i ovnen på 200 grader C. alm. ovn i 35-40 minutter.

Bente  -  2015-01-18 19:33:13
Smager kanon godt

Palle  -  2015-01-15 14:10:11
Sammenlægning af lasagne. Jeg starter altid med et lag plader først. Kødsauce, så mornaysauce og evt. drys af ost. Det kan anbefales, at lade kødet simre et par timer. Mornaysauce kan sagtens bruges.

Nina  -  2014-12-09 11:26:41
Det er virkelig den bedste lasagne jeg har lavet :-)

  -  2014-12-04 18:17:16
Nu har jeg fjernet bladcelerien, tilsat svampe og persille. Til bechamelsovsen har jeg brugt revet klovborg. Tror det bliver rigtig godt

  -  2014-11-18 09:02:15
Opskriften er ikke "fuldstændig". Der mangler beskrivelse til begynderen om hvorledes man opbygger og afslutter en lasagne inden der skal i ovnen.

Mikkel  -  2014-11-01 10:33:23
Rigtig lækker. Vi laver den tit herhjemme. Drys evt. lidt rasp på toppen. Det gør lasagnen dejlig sprød i øverste lag.

Vcj  -  2014-10-16 09:30:15
Rigtig god opskrift. Smager skønt. Men til sovsen brugte jeg meget mindre mel og meget mere mælk. Første forsøg på sovsen misslykkedes totalt, alt for meget mel og alt for lidt mælk (når jeg fulgte opskriften 100%) men når jeg lavede den selv, samme mængde smør og kun 1-2 spsk mæl, og så mælk til den var den rætte konsistens, så blev den rigtig god. Jeg brugte også kun 50g ost i sovsen. Men dejlig opskrift og nem at lave :)

Hanne Nielsen  -  2014-10-11 16:35:08
Virkelig god. Stort 10- tal til den 🌺

Nina  -  2014-10-04 18:26:51
Jeg elsker virkelig den opskrift Laver den ca. 3 gange om ugen for det er verdens bedste lasagne :-)

Maja  -  2014-09-25 21:46:20
Vi har ofte lavet denne her uden gullerødder og bladselleri og har været helt vild med den. Navnet på den er tåbeligt pralende, men den lever nu meget godt op til det alligevel :)

Mette  -  2013-11-11 19:32:44
Super god lasagne. Byttede blad selleri ud med revet squash og tilsatte en dåse flåede hakkede tomater. Det blev super godt.

Beth  -  2013-09-06 08:05:28
Rigtig god lasagne. Jeg brugte færdig mornay sauce.

Helena  -  2013-06-29 19:29:38
Den står i ovnen lige nu, og jeg glæder mig sådan til at smage den :-)

Aarhus  -  2013-04-17 23:10:56
Verdens bedste lasagne!!

Tina  -  2012-05-17 21:49:45
Jeg dryser altid med rasp ovenpå bechamel saucen til sidst, dette er fra en gammel karolines kogebog. Det giver en flot og sprød overflade, og smager tiptop. Husk nu længere kødsovsen for lov at simre, gerne 3-4 timer, des kraftigere og mere intens bliver smagen. Og til sidst vil jeg aldrig bruge svinekød i en klassisk lasagne, ellers fin opskrift.

JCB  -  2012-02-20 15:03:44
Det er simpelthen den bedste der findes.. :-D Den er virkelig et hit her hos os :-P

  -  2012-01-21 21:12:34
God lagsagne. Godt udgangspunkt. Hvis man bør følge opskriften 100%, ville mit karaktervalg ende på 6 - 7 stykker. Men jeg kan godt lide at personalisere det mad jeg laver. Så jeg tilføjede et par teskefuld soltørrede hakkede tomater, en strejf rødvin og balsamico, og næsten halverede mængden af bechamelsauce (den føles virkelig fed med over 1 liter bachamelsauce). Den blev fantastisk. Så efter personaliseringen endte jeg på karakteren 9.

Bo  -  2011-12-05 18:53:22
Rigtig god lasagne, var et kæmpe hit, spm jeg vil give 10.

Maria  -  2011-11-01 18:00:44
DEN BEDSTE LASAGNE! - undgår dog selleri og en gang imellem gulerødder, men det gør den stadig super god!!! kan varmt anbefales :-)

Mette  -  2011-11-01 16:52:47
Den er simpelthen fantastisk. Har 1 mand der ikke er vild med lasagne generelt, men han overgav sig til denne. Så har jeg også 1 dreng der ikke kan lide "klumper" i maden, og han er vild med denne her. Glæder mig til at jeg skal lave den igen i aften :-)

Pia  -  2011-10-19 09:48:33
Hvor stort skal fadet være? :-)

Patrica  -  2011-08-11 18:34:45
jeg havde ikke brug for selve lasagnen, men bechamel sovsen - Mhhhh. super god, kan helt klart anbefales !

fam- pedersen  -  2011-06-10 18:38:25
put lidt gullerøder i det smager

Tina  -  2011-03-27 20:17:14
Er spændt på at smage den, den står i ovnen lige nu ;) jeg tilføjede også lidt paprika og noget tabasco :) - til dem som ikke kan lide blegselleri, i kan jo blænde det fint, så kan man ikke så nemt smage det, det gør jeg altid, for er altid kræsen indenfor grønsager ;)

Maria  -  2011-03-26 18:34:04
Vi putter heller ikke bladselleri i, og det bliver den bestemt ikke dårligere af! ;-)

Kristian  -  2011-03-17 16:44:27
Super god lasagne. Jeg putter gerne lidt flere gulerødder i og lidt ærter.

gitte g  -  2011-03-04 14:09:20
Til jer der ikke kan lide bladselleri: I kogt/bagt udgave smager det helt anderledes, og er i denne opskrift med til at give et unikt strejf. (selv kan jeg heller ikke lidt frisk bladselleri)

JohnJensenKOK  -  2011-02-08 15:11:09
Nils: Det kommer an på om du bruger svinekød (svinebouillon) eller oksekød (oksebouillon) Glæder mig til at lave den senere :)

Nils  -  2011-01-15 16:19:32
Hvad for noget bouillon???

Sine  -  2010-10-20 19:29:07
Den mangler smag og så skal der alt for meget bechamelsauce i. Det hele flyder sammen

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her