Vanillekranse 02

Vanillekranse 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 200 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul - julen

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Christina W

Indsendt :      Red:

Vanillekranse 02, billede 4 Vanillekranse 02, billede 1 Vanillekranse 02, billede 2 Vanillekranse 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
90 gram Ren rå marcipan
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 vaniljestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
Opskrift:
Sukker og 1/3 af smørret blandes. Herefter tilsættes marcipan, rør jævnt.
Resten af smørret tilsættes sammen med æg og til sidst mel og vanillekorn.

Dejen puttes i en sprøjtepose med stjernetyld og sprøjtes som kranse på bageplade beklædt med bagepapir.

Kransene bages ved 210 grader C. alm. ovn på næstøverste rille i 8-10 minutter.

Tips:

I den oprindelige opskrift fra Go'morgen Danmark skulle man kun bruge 50 gram marcipan, men jeg synes at de bliver meget bedre med 90 gram.

Hvis man skal sprøjte kransene ud med en sprøjtepose, kan man med fordel blødgøre dejen lidt i microovnen. Forsigtigt selvfølgelig.

Hold øje med kransene, for de bliver lynhurtigt brankede og bagetiden er forskellig fra ovn til ovn.


Beskrivelse:
Se kokkens favorit på Vaniljekranse

karakterer:
Opskriften er vist 66832 gange,
og udskrevet 1834 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26379 (6280 kcal)
KJ pr. stk. 131 (31 kcal)
Vægt ialt 1380 gram
Vægt pr. stk. 6 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1911 KJ (455 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 26.9 gram
Kulhydrat 49.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Charlotte  -  2011-05-20 23:43:17
De flyder meget ud og bliver alt for tøre.

Diana  -  2010-12-06 17:05:39
For at undgå at de blive brændte i bunden hvilket ofte kan ske når man bager småkager kan man stille to bradepander oven på hinden når man bager, ligesom man gør når man laver kransekage.

Karen  -  2010-11-22 14:58:35
Til Mie: Brug endelig smør og ikke plantemargarine. Smørret giver den gode smag. Jeg plejer at bage vanillekransene fra Karolines kogebog - her er 1/4 af melet skiftet ud med kartoffelmel - altså 375 g mel og 125 g kartoffelmel. Det vil jeg prøve med marcipan. Hos Karoline skal der "kun" 375 g smør i. De er virkelig gode.

Mie  -  2010-11-03 17:29:08
Hej alle I, der har erfaring med opskriften :) Er der nogen af jer der har prøvet at lave den med plantemargarine i stedet for smør?

Sandra  -  2009-12-19 17:23:18
Eeeeej øv, min tud på posen gik i stykker, så måtte trykke det ud af et hjørne, fra en frysepose.. :( Nu er de i ovnen, og er fladet helt ud, som vanille coookies, istedet for ringe.. Snøft.. Men håber de smager godt..

Amalie  -  2009-12-16 21:59:30
Mine blev ikke til kranse, man kan ikke få det ud gennem tuden på sprøjteposen :/ . Men de smagte dog godt nok :)

Julie  -  2009-12-02 09:26:56
Jeg syntes at dejen er svær at arbejde med - meget fedtet, kan man spare lidt på smørret????

Ville & Cille  -  2009-12-01 15:15:34
Super lækre og præcis som vanillekranse skal være!

emilie  -  2009-11-18 14:45:15
kan man godt lave dem uden marcipan

junex  -  2009-11-11 16:42:43
nammenam... Dejlige nemme at lave og smager fantastisk..... og rigtig dejlig sprøde... den første portion holder i hvert fald ikke til jul...

Jasmin  -  2009-10-17 14:00:35
Sagtens, Tanja...

Tanja  -  2008-11-24 07:17:50
Kan man evt. bruge vanillesukker i stedet for frisk vanille?

Julenissen  -  2007-12-20 16:29:31
De er bare rå-go'e. Har bagt dobbelt portion, men må vist heller have bagt en omgang mere, for min familie er vilde med dem.

Vibe Dyhrberg  -  2007-12-17 17:15:27
Super kranse :) Man skal lige passe lidt på med melet, jeg kunne godt have undvære 20g tror jeg :) Men virkelig gode!