Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fasan nemt og meget lækkert

Fasan nemt og meget lækkert, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : HønseFugle - Fasan - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lotte

Indsendt :




Ingredienser:
2 fasaner
1 l.madlavnings fløde (gerne fedtfattig)
2 pk.bacon i tern
2-3 spsk.tørret persille eller frisk
 andeboullion
 salt
 peber
 Ribsgelé
 


Opskrift:

Steg baconternene, tag ternene op og halvér fasanerne og steg dem gyldne i baconfedtet. Hæld fløde, persille og halvdelen af baconternene ved fasanerne og kog i ca. 1 1/2 time. Tag fasanerne op og læg dem i et ovnfast fad i ovn imens saucen laves og til de er lækre brune og sprøde. Saucen smages til med andeboullion, ribsgelé, salt og peber og sigt saucen, jævn hvis den er tynd.

Tips:

Servér fasanerne i fad med baconternene over, evt. frisk persille. Serveres med kartofler og waldofsalat eller rødkål.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 26514 gange,
og udskrevet 1004 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-10-18 09:54:50
hvorfor andeboullion når man kan få vildtboullion??


ilsemarie  -  2009-12-20 11:59:36
Det er IKKE for lang koge/simre tid. Jeg tilbereder jævnlig duer og bruger næsten samme opskrift. Kødet skal falde nem fra benene. Også p.g.a. salmonella. Tilføjer gerne mine egne fiduser som valnødder, æbler, rosiner, tranebær og/eller hvidløg. Saucen bliver fantastisk! Tak Lotte. Med venlig hilsen og God Jul til alle brugere fra Ilsemarie


  -  2009-04-03 21:00:29
Ovn temp. 200 gr. Grunden til jeg koger dem i 1½ time er for at de skal være møre og slippe benene, ellers virker de hårde og er ikke så lækre, ovnturen er for at give skindet farve og sprødhed ikke andet, de ser lidt underlige ud efter at være kogt i fløde. Jeg har ikke penslet dem, da jeg så ikke syntes skindet bliver sprødt uden at de skal være i ovnen længe, og det bør man undgå, da de så bliver meget tørre. Man kan evt. sætte dem under grill. Jeg laver det hele i en arbejdsgang for at undgå at kødet bliver tørt, da alt vildt har med nemt at blive tørt og kedeligt. Pas desuden på evt. kugler ;) Hos os er fasanerne altid meget lækre saftige og med sprødt skin. Desuden er saucen meget lækker. Oscar kan man nemt bruge. Mvh Lotte


lone  -  2008-11-29 22:07:18
Det er nok lidt rigelige at koge fasaner så længe. Del fasanen op i lår og bryst. Giv bryst 45min og lår 60min. Det kan du gøre om formiddagen. Pensl dem med smør og varm dem op ved 200gr.20 min.


Ulla  -  2008-01-31 11:25:10
Ovntemp. til bruning? Tid? Hvad med en Oscar vildtbouillon? Skal halve fasaner virkelig koge 1½ time, og derefter i ovn?