Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gode råd

Gode råd, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Tumlingen

Indsendt :





Ingredienser:
500 g.hvedemel
250 g.sukker
200 g.smør
4 æg
1 tsk.kardemomme
3 tsk.vaniljesukker
 


Opskrift:


Sukker og smør røres sammen, der tilsættes æg, vaniljesukker og kardemomme. Melet røres i lidt ad gangen. Bages på hver side i et særligt gode råd jern, som smøres med en flæskesvær eller flydende margarine, efter bagning af hver kage, såfremt det ikke er et moderne teflonbelagt jern.
Af portionen bliver der 40-45 stk.

Disse småkager er smukke at se, er af imponerende størrelse og har stor holdbarhed. Derfor er de fortsat yndede, selvom det er en småkage, som kræver tid at fremstille. Bagningen af den ovennævnte portion vil vare ca 1 time. Jernet bliver hurtigt varmt, og kan evt. lukkes op, når småkagen er bagt på den ene side.
Goderåd skal være lysebrune, helt tynde og sprøde. De opbevares bedst i stabler i en helt lufttæt kagekasse, der svarer til størrelsen på goderådene


Tips:

Det er en fordel hvis der bruges et gammelt dags jern at klemme sammen om håndtagene så kagerne bliver så tynde som mulige. Hvis man er glad for smagen af kardemomme kan der godt tilsættes en eller to tsk mere til opskriften.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (9 stemmer)

Opskriften er vist 28163 gange,
og udskrevet 702 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu