Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Dyre ryg (den rigtige)

Dyre ryg (den rigtige), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : klaus nielsen

Indsendt :



Ingredienser:
1 stor ryg (afpudset)
2 pakkerbacon
 salt
 pepper
 smør
 knust enebær
2 løg
2 dl.vildt bulion
 
 Sovs:
1.5 l.fløde
 ribs gele
 lidtkirsebær vin
 lidtsmør
 kulør
 salt
 pepper
 lidtgod sjokolade
 
Opskrift:

sovsen starter vi med.

1ltr fløde bringes i let kog, sammen med 1 stor sp ske ribs gele og en sjat kirsebærvin ,tilsættes lidt smør, salt og pepper. samt kulør.
jævnes til den hænger ved en gaffel.

Ryggen.

der snittes ned langs rygbenet på den afpudsede ryg, snittet fyldes med kryddersmør ( bare salt, pepper og smør)
hele ryggen krydres med salt, peper og knust enebær.
ryggen lægges i en brade pande, oven på løgbåde af de 2 løg.
ryggen spækkes med bacon så intet af kødet kan ses. brunes i 15 min ved 250
der hældes de 2 dl vildt bulion i panden
og ryggen dryppes med fløde sovsen , den steger videre i 2 timer ved 160.
ryggen dryppes resten af stegetiden for hvert 20 min
når ryggen er færdig tages den op af bradepanden og trækker lidt under folie og et håndklæde.
bradepanden tømmes i en gryde gennem en si ( det kan godt ligne noget man ikke skal spise, men tro mig, skindet bedrager)
med en gryde ske mases fløde sovsen fra bradepanden gennem sien, sovsen i gryden tilsættes det sidste fløde, smages til med ribs gele, salt og pepper.sovsen jævnes efter behov, når man syntes at nu er den der, tilsættes 2 brikker marabu sjokolade. ( det er rigtig vildt sovs)

baconen fjernes fra ryggen og skæres i halve stykker, serveres sammen med kødet som tilbehør ryggen

tilbehør.

bacon bønner ( let kogte bønner, omviklet 2 og 2 med bacon og stegt sprøde på panden ) kan godt laves i god tid og varmes 10 min inden servering i ovnen.
woldorf salat er altid klasisk.
halve kogte æbler med ribsgele.
brunede kartofler.

Tips:

denne opskrift er kanon til alle former for hår vildt. uanset om den er en rådyr ryg eller en dådyr bov.jeg har prøvet mange opskrifter fra denne side men intet slår moster tove`s


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)

Opskriften er vist 16176 gange,
og udskrevet 883 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

mona  -  2012-09-02 11:31:19
Hvad er en stor ryg? Jeg har en liggende på 2,1 kg.