Kofta og tabbouleh

Kofta og tabbouleh, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Morgankezia

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
175 g.hvide bønner
 
2 dl.bulgur
2 dl.kogende vand
3 spsk.olivenolie
1 løg finthakket
2 fedhvidløg finthakket
1 tsk.stødt koriander
1 tsk.stødt spidskommen
2 spsk.hakkede friske koriander
1-2 dl.rasp
 salt
 peber
 
 Tabbouleh:
4 dl.bulgur
4 dl.kogende vand
 lidtolie
 salt
 peber
6 spsk.hakket persille
4 finthakket forårsløg
0.5 agurk fine tern
3 spsk.hakket mynte
 
 Pynt:
 cherrytomater i halve bønnespirer
 rødbedespirer og lign
 
Opskrift:
Kofta:

Hvide bønner udblødes i rigeligt vand natten over.
Kasser vandet, skyl bønnerne og kog dem møre i nyt vand ca. 20 minutter - gerne tilsat suppevisk.

Overhæl bulgur med kogende vand og lad dem trække ca 15 minutter til al væden er opsuget. rør i dem af og til.

Hæld bønner og bulgur i en skål sammen med krydderierne og mos det godt sammen.

Steg løg og hvidløg i olie på panden til det tager farve. tilsæt friske koriander, og hæld blandingen ned i bønnemosen.
Bland bønnemosen godt, tilsæt de sidste ingredienser - juster fastheden med rasp. Når mosen er godt sammenhængende, formes den til små kugler på ca. 3 cm i diameter.
Sæt kuglerne fast på træspyd, og grill dem i ovnen ca. 5-6 min på hver side.

Tabbouleh:

Hæld kogende vand over bulguren. Bland med krydderurter, agurketern, forårsløg, salt og peber.
Pyntes af med tomater og spirer.

Tips:

Serveres med dip af eget valg.





karakterer:
Opskriften er vist 4826 gange,
og udskrevet 116 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu