Koldhævede boller (ca. 12 stk.)

Koldhævede boller (ca. 12 stk.), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
15 g.gær
1 spsk.salt
6 dl.lunkent vand
1 spsk.olie
200 g.durummel
500 g.hvedemel
 
Opskrift:
Put gæret i et dejfad og rør gær og salt sammen, tilsæt håndvarmt vand og kom olien i, tilsæt durummelet og rør rundt. Tilsæt derefter hvedemelet. Dejen skal have en tyk grødagtig konsistens. Kom plastfilm over fadet og læg et viskestykke ovenpå. Sæt fadet i køleskabet. Efter 6-8 timer er dejen hævet til en sej og meget blød masse. Men pas på hvis dejen hæver for meget, bliver bollerne let flade. Tænd for ovnen 250 grader.
Sæt bollerne på pladen med en stor ske, som ind i mellem dyppes i koldt vand, da dejen klister. Pensl bollerne med æg og sæt dem i en brandvarn ovn skru ned til ca. 180-200 grader efter om man bruger varmluft ovn. De skal have ca. 20 min. Se efter at de er pænt lysebrune. Bank på dem nedenunder. Hvis det lyder "hult" er de færdigbagte.

Tips:

Disse boller kan med held fryses ned. Når de er tøet op (evt. i mikrobølgeovn),kan de ristes på begge sider i brødristeren, så bliver de lækkert sprøde og meget "italienske". Brug dem til ostebordet, til supper, salater, til morgenbordet, eller tag dem med på arbejdet flækket og fyldt med grøn salat, tomat og en frikadelle el. lign. Hvis dejen sættes til hævning om aftenen, kan man lynhurtig lave friskbagte boller til morgenmaden. Hvis man vil have dem lidt søde kan man komme 1 spsk. honning i dejen. Man kan også udskifte durummel med rugmel og havregryn, så bliver bollerne mere grove.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Koldhævede boller

karakterer:
Opskriften er vist 25809 gange,
og udskrevet 482 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Pernille  -  2017-02-12 09:24:58
Jeg skifter mellem at bruge almindelig durummel og fuldkornsdurummel. Begge typer bliver altid vellykkede, og alle som har smagt dem, er vilde med dem. Jeg fryser dem også tit ned, og efter ca 1 min i mikroovnen er de som nybagte igen -Jeg er vild med dem:)