Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Koldhævede boller (ca. 12 stk.)

Koldhævede boller (ca. 12 stk.), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :Ingredienser:
15 g.gær
1 spsk.salt
6 dl.lunkent vand
1 spsk.olie
200 g.durummel
500 g.hvedemel
 
Opskrift:
Put gæret i et dejfad og rør gær og salt sammen, tilsæt håndvarmt vand og kom olien i, tilsæt durummelet og rør rundt. Tilsæt derefter hvedemelet. Dejen skal have en tyk grødagtig konsistens. Kom plastfilm over fadet og læg et viskestykke ovenpå. Sæt fadet i køleskabet. Efter 6-8 timer er dejen hævet til en sej og meget blød masse. Men pas på hvis dejen hæver for meget, bliver bollerne let flade. Tænd for ovenen 250 grader.
Sæt bollerne på pladen med en stor ske, som ind i mellem dyppes i koldt vand, da dejen klister. Pensl bollerne med æg og sæt dem i en brandvarn ovn skru ned til ca. 180-200 grader efter om man bruger varmluft ovn. De skal have ca. 20 min. Se efter at de er pænt lysebrune. Bank på dem nedenunder. Hvis det lyder "hult" er de færdigbagte.


Tips:

Disse boller kan med held fryses ned. Når de er tøet op (evt. i mikrobølgeovn),kan de ristes på begge sider i brødristeren, så bliver de lækkert sprøde og meget "italienske". Brug dem til ostebordet, til supper, salater, til morgenbordet, eller tag dem med på arbejdet flækket og fyldt med grøn salat, tomat og en frikedelle el. lign. Hvis dejen sættes til hvæning om aftenen, kan man lynhurtig lave friskbagte boller til morgenmaden. Hvis man vil have dem lidt søde kan man komme 1 spsk. honning i dejen. Man kan også udskifte durummel med rugmel og havregryn, så bliver bollerne mere grove.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Koldhævede boller

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (11 stemmer)

Opskriften er vist 24545 gange,
og udskrevet 456 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Pernille  -  2017-02-12 09:24:58
Jeg skifter mellem at bruge almindelig durummel og fuldkornsdurummel. Begge typer bliver altid vellykkede, og alle som har smagt dem, er vilde med dem. Jeg fryser dem også tit ned, og efter ca 1 min i mikroovnen er de som nybagte igen -Jeg er vild med dem:)