Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Pebernødder (Som tiptipoldemor bagte dem)

Pebernødder (Som tiptipoldemor bagte dem), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Karen & Lars Hjorth

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.hvedemel
500 g.margerine
500 g.sukker
4 æg
2 tsk.peber
2 tsk.kardemomme
2 tsk.ingefær
2 tsk.nelliker
2 tsk.hjortetaksalt
 
Opskrift:
Det hele æltes godt sammen i et fad eller på bordet. Dejen skal være kold.
På ovnpladen lægges bagepapir.
De afskårne dejklumper rulles i hånden eller i et dørslag
eller man ruller en passende dejpølse, hver gang man har skåret ruller man dejpølse ½ omgang "BISMARCKSKLUMP udskæring" skal ikke rulles men direkte på pladen.


Tips:

Man kan med stor fordel lave dejen dagen før, og lade den stå koldt eller i køleskab, dejen kan sagtens holde sig i flere dage.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Pebernødder

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (12 stemmer)

Opskriften er vist 14268 gange,
og udskrevet 418 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Tina L.  -  2011-12-14 18:05:17
Nu har jeg igen bagt dem, og de ER altså smadder gode. Jeg gav dem ca. 10 minutter på 200 grader alm. eller 175 varmluft. Det bliver en MEGET stor portion - måske 14 bageplader pebernødder, hvis man følger opskriften. Så er man en almindelig husholdning, er det nok med halvdelen. Og så kom jeg til at skære halvdelen af smøret væk, fordi jeg kun havde 1 pakke på 250 gram og ikke 500 gram som opskriften siger. Så puttede jeg i stedet for et ekstra æg i. Pebernødderne smager rigtig godt - jeg tror altså ikke jeg ville kunne smage forskel på om der havde været den rigtige mængde smør i. Så man kan med fordel skære halvdelen væk og så erstatte det med 1 æg.

Tina L.  -  2011-12-14 10:13:32
Har bagt dem før og de var lækre. Men har måtte gætte mig til hvor længe i ovnen og ved hvor meget varme de skal bages. Da jeg har glemt dette, så må jeg prøve mig frem igen.

Lauras mor  -  2009-11-17 15:57:50
hvor mange er der til ca i denne portion? og hvor lang tid skal de bages i ovnen og ved hvilken temp.?

Chriiiiiiiiiiiiiiiisz  -  2007-12-04 20:34:39
Jeg har prøvet at lave dem! FANTASTISK! Kan kun anbefale dem :)

Nuno  -  2007-11-25 22:29:35
Jeg forstår ikke det sidste i opskriften.. Det lyder ellers spændende.