Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Mælkefri risengrød / ris á lamande

Mælkefri risengrød / ris á lamande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Tina Brovn

Indsendt :



Ingredienser:
190 g.Pama grødris
2.5 dl.vand
10 dl.soyadrik med calcium og vanille
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Risene drysses i det kogende vand og koger i 2 min. Mælken tilsættesog bringes i kog underomrøring . Grøden koges under låg ved svag varme og omrøres jævnligt. Kogetid ca. 35 min. Grøden smages til med salt (udelades hvis man skal bruge risengrøden til ris á lamande) og serveres med kanelsukker, smørklat saftevand eller hvidtøl.


Tips:

Ris á lamande til 4 personer
Et lille fif, da det tit kun er nogle enkelte i familien, der ikke kan tåle mælk kan man lave den ene halvdel med rigtig fløde og den anden med soya fløde (soya cousine) eller portionanrette den mælkefrie.

Hele portionen af risengrød, tilsættes 1 spsk. sukker, 3 tsk. vaniliesukker og 50 -100g mandlsplitter. Risengrøden deles i to lige dele. Fløden (2 dl) til den alm. ris á lamande piskes og vendes i.

I den mælkefrie tilsætter man soya cousine fløden lidt ad gangen, så ris á lamanden får et lidt luftigt udseende,

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (46 stemmer)

Opskriften er vist 9639 gange,
og udskrevet 148 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

tina brovn indsender af opskrift  -  2007-11-18 09:17:27
Vil i slette den da den står under mælkefri opskrifter nu