Mælkefri risengrød / ris á lamande

Mælkefri risengrød / ris á lamande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Tina Brovn

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
190 g.Pama grødris
2.5 dl.vand
10 dl.soyadrik med calcium og vanilje
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Risene drysses i det kogende vand og koger i 2 min. Mælken tilsættes og bringes i kog underomrøring . Grøden koges under låg ved svag varme og omrøres jævnligt. Kogetid ca. 35 min.

Grøden smages til med salt (udelades hvis man skal bruge risengrøden til ris á la mande) og serveres med kanelsukker, smørklat saftevand eller hvidtøl.

Tips:

Ris á la mande til 4 personer
Et lille fif, da det tit kun er nogle enkelte i familien, der ikke kan tåle mælk kan man lave den ene halvdel med rigtig fløde og den anden med soja fløde (soya cousine) eller portionanrette den mælkefrie.

Hele portionen af risengrød, tilsættes 1 spsk. sukker, 3 tsk. vaniljesukker og 50 -100g mandelsplitter. Risengrøden deles i to lige dele. Fløden (2 dl) til den alm. ris á la mande piskes og vendes i.

I den mælkefrie tilsætter man soya cousine fløden lidt ad gangen, så ris á lamanden får et lidt luftigt udseende


karakterer:
Opskriften er vist 10116 gange,
og udskrevet 156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (46 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

tina brovn indsender af opskrift  -  2007-11-18 09:17:27
Vil i slette den da den står under mælkefri opskrifter nu