Helstegt lammefilet med sauce af soltørrede tomater

Helstegt lammefilet med sauce af soltørrede tomater , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 lammefileter af 380 g
50 g.soltørrede tomater
1 storgulerod
1 løg
25 g.tomatpuré
3 dl.brun lammebouillon (terning + vand)
1 glassorte oliven u/sten
200 g.smør
1 dl.olie
10 g.maizenamel
4 storebagekartofler
1 aubergine
 salt
 peber
1 squash
1 pt.timian
1 broccoli
2 bladselleri
Opskrift:
Steg:
Lammefileten befries for fedt og sener, brunes på panden og krydres, kommes i varmluftovnen på 180 grader C, 10 - 12 min. (kernetemperatur: 56 grader), tages ud og hviler i 5 min. Skæres i skiver på skrå.

Sauce:
Løg og soltørrede tomater hakkes fint og kommes på panden med lidt olie, sauteres af, deri hældes lidt bouillon og det hele koges mørt - ca. 10 min. Jævnes med lidt maizenamel udrørt i lidt koldt vand, smages til med salt og peber. Monteres med 75 gr. smør ( må ikke koge efter monteringen ).

Garniture:
Grønsagerne skæres i størrelsen ½ x ½ cm, ristes af i olie. Tilsæt tomatpuré og oliven. Ragouten koges til den er mør, smages til med frisk timian, salt og peber.

Kartofler:
Store bagekartofler skrælles, skæres halvt igennem, pensles med olie, krydres med salt og peber - bages i varmluftovnen 45 min. v/180 grader C.

Anretning:
Lammefileten anrettes som en vifte på ratatouillen sammen med kartoflen, saucen serveres à part.





karakterer:
Opskriften er vist 46023 gange,
og udskrevet 1239 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-01-03 21:18:51
Stegetiden i ovnen står ikke mål til kernetemperaturen på 56 grader. Det tager væsentlig længere tid. 500 gram ca. 35 minutter. Brug kun tiden som rettesnor til planlægning og gå alene efter kernetemperaturen som jeg nok foretrækker at være omkring 62-63 grader, medmindre man ønsker helt rødt kød.