Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Vanillekranse Diabetes

Vanillekranse Diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 50 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Jul

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Vanillekranse Diabetes, billede 4 Vanillekranse Diabetes, billede 1 Vanillekranse Diabetes, billede 2 Vanillekranse Diabetes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.25 tsk. Hjortetaksalt
1 knsp Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
20 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
90 gram Perfect Fit Perfect Fit en fedt og sukkererstatning. Kan erstattes af ATWEL.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Sigt mel, hjortetakssalt og salt ned i en stor røreskål.

Hak margarinen i med en skarp kniv. Derefter smuldres det mellem fingrene til en grynet masse.

Vanillestængerne flækkes på langs og kornene skrabes ud. De blandes med sukkeret og perfect fit, som derefter kommes i skålen med mel og margarine. Gem selve vanillestangen til at lægge i kagedåsen det giver ekstra aroma af vanille.

Mandlerne hakkes fint med en kniv eller i en persillekværn. Også de blandes i melmassen.

Dejen samles med æg. Ælt til den får en konsistens som marcipan.

Herefter køres dejen gennem en kødmaskine monteret med stjerneplade eller den trilles ud i lange stænger med en diameter på ca. 1 cm.

Skær dejen på skrå i længder af ca. 8 cm.. Form dem til kranse og læg dem på bagepapir på en ovnplade.

Bages på næstøverste rille i en forvarmet ovn 200 grader C alm ovn. i ca 9 minutter, til de er gyldne.

Afkøles på rist, lægges i kagedåse med en flækket vanillestang uden korn.

Tips:

Dejen kan æltes i en foodprocessor eller røremaskine. Får vanillekransene lov til at hvile i 3 dage bliver de endnu bedre.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (24 stemmer)

Opskriften er vist 117625 gange,
og udskrevet 5654 gange.


Energi:
KJ total 8974 (2136 kcal)
KJ pr. stk. 179 (42 kcal)
Vægt ialt 580 gram
Vægt pr. stk. 11 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1547 KJ (368 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 19.1 gram
Kulhydrat 39.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-12-13 19:48:17
Som diabespatient må man få ca. 5 g. sukker 4-5 gange dagligt. Med denne opskrift vil det jo betyde 10 vanillekranse, og det er der vel i gen, der spiser. Synes at det blev rigtig fine småkager.


Per  -  2015-12-21 20:54:45
Den smule sukker der bruges her kan sagtens gå til diabetikere, sukkeret er i for at skjule bismagen fra sødestoffet.


maia  -  2015-12-20 13:51:24
Det giver jo ingen mening at kalde det en diabetesopskrift,når den indeholder sukker. Man kan vel nøjes med perfekt fit eller stevia


Kristina   -  2015-12-11 08:31:19
Jeg har haft min dej i køleskabet 3 dagen inden jeg bagte dem. De er okay småkager men i min verden ikke vanilje kranse. Jeg har kommet meget god vanilje i og ingen sukker. De skulle have længere tid i min ovn men er blevet dejligt sprøde.


bente   -  2014-12-14 12:36:01
hej jeg har lige bagt dem og den første portion blev ikke gode de blev alt for søde ved ikke om det var forde jeg brugte andet sødemiddel end perfekt fit anden portion halvverede jeg søddemiddel og de blev bedre


Linn  -  2013-11-25 13:02:15
hejsa I skriver at kransene bliver bedre vis man lader dem hvile i 3 dage! er det før eller efter bagningen de skal hvile ? mvh Linne


Farmakonomelev  -  2011-12-05 06:49:39
Jeg har lige lært om diabetes på skolen. Det er ikke helt rigtigt at sødemiddel ikke kan påvirker blodsukkeret - nogle kan, fordi de omdaannes til glukose. Jeg tør dog ikke at sige om perfect fit gør. http://www.diabetes.dk/Livet_med_diabetes/Mad_og_diabetes/Mad_i_hverdagen/Raavarer/Soedemidler.aspx


Klinisk diætist  -  2010-11-23 10:57:20
Vedr. blodsukkerstigningen, så er det kun kulhydrater (fx sukker og mel) der påvirker blodsukkeret. Fedt påvirker ikke blodsukkeret (et fedtrigt måltid vil ovenikøbet kunne betyde et lavere blodsukker, da fedtet nedsætter tømningen af mavesækken). Erstatter man noget af margarinen/smøret med kvark, sænkes fedtindholdet og det er fint, men faktisk tilfører man lidt kulhydrat (mælkesukker) fra kvarken! Kage er nu engang kage, og man skal som der bliver sagt spise sig mæt i mad og nyde lidt kage. Et blodsukker på 21,8 skyldes ikke 3-4 småkager som er ok. God jul til alle :o)


Sukkerfrikager.dk  -  2009-06-18 16:30:58
Brug kun Perfect Fit og drop sukker i opskriften. Derved kan du sagtens droppe 50% af margarinen. Personligt bruger jeg altid flydende Becel.


Erfaren diabetiker  -  2008-11-19 08:56:17
Svar til Jensen Stigningen i blodsukkeret skyldes sikkert margarinen. Prøv at erstatte halvdelen af margarinen med kvark.


benthe  -  2007-11-29 11:51:57
til Kimaage.. kunstigt sødemiddel .


kimaage  -  2007-11-27 18:15:07
er ny her - hvad er perfect fit ???


Edith  -  2007-11-25 18:16:32
det er ikke på grund af disse småkager , at blodsukkeret er steget.


Per  -  2007-11-21 00:56:31
Det er jo ikke meningen at man skal spise sig mæt i vanillekranse.


  -  2007-11-16 12:34:04
Perfect Fit påvirker ikke blodsukkeret


jensen  -  2006-12-29 11:02:19
Pas på, dette er ikke småkager for diabetes patienter. Prøvede dem her i julen, blodsukkeret hos patienten steg kraftigt til 21,8