Sønderjysk rugbrødslagkage 02

Sønderjysk rugbrødslagkage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Yogi

Indsendt :



Ingredienser:
6 æg
150 g.sukker
200 g.revet rugbrød
1 spsk.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 spsk.kakao
1-2 spsk.revet chokolade 72-86%
100 g.nøddekerner
5 dl.piskefløde 38%
 Mandelflager
1 glassolbærmarmelade
 Evt.spiritus fortyndet i mælk
 
Opskrift:
Del æggene og pisk æggehviderne stive.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen.
Rør æggeblommerne i en ad gangen.
Bland revet rugbrød med mel, bagepulver, kakao, revet chokolade og finthakkede nøddekerner.
Vend det forsigtigt i æggemassen.
Når massen er ensartet, fordeles den på fire stykker bagepapir i den ønskede diameter.
Bag ved 200 gr. i 8-15 minutter. (Bundene må ikke blive svedne)
Afkøl den nybagte bund på en rist, mens den næste bages, og læg den afkølede til side, mens den næste afkøles osv.
Læg de afkølede bunde sammen med solbærmarmelade, flødeskum og mandelflager.
Lav et flødeskumslåg, og pynt evt. med revet chokolade & mandelflager.

Tips:

Hvis bundene er svære at løsne fra papiret, kan det hjælpe at pensle bagepapiret med vand på bagsiden. Hvis man fordeler massen ved at hælde fra skålen, så vil man få mest fyldmasse i den sidste bund, da rugbrødet synker til bunds i massen. Brug hellere en suppeøse. (ca. 3 skefulde pr. bund) Hvis kagen er til voksne, kan bundene pensles med spiritus blandet i mælk. Solbærmarmeladen kan udskiftes med andre frugtkompotter/-typer.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Sønderjysk rugbrødslagkage

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 15997 gange,
og udskrevet 567 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Leif  -  2015-04-16 14:56:44
Jeg brugte sukkerfattig ymerdrys. Det virkede fint

Leta  -  2012-11-29 21:14:09
Tilsæt 3 spsk kakao og hak hellere chokolade groft (tilsatte 100 g for) Brugte kernerugbrød, mener der skal bruges sønderjydsk, men da vi bor i norge er det uulig at få fat i :-( men det smagte helt fantastisk!!!