Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sønderjysk rugbrødslagkage

Sønderjysk rugbrødslagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Kærnemælk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :

Sønderjysk rugbrødslagkage, billede 4 Sønderjysk rugbrødslagkage, billede 1 Sønderjysk rugbrødslagkage, billede 2 Sønderjysk rugbrødslagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
200 gram Rugbrød. mørkt 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
1 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld og pynt:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Solbærmarmelade 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Æggeblommer og sukker piskes til en luftig æggesnaps.

revet mørkt rugbrød uden kerner (rimeligt friskt), cacao, kartoffelmel og evt. mandler (se tips) samt bagepulver blandes i.

Æggehviderne piskes stive og vendes i à 3 gange.

Rugbrødsmassen hældes i en smurt springform, ca. 20 cm i diameter og bages ved ca 180 grader C. alm. ovn i 45-60 min.

Afkøles og deles til to bunde.

Pisk fløden og læg bundene sammen med flødeskum og evt. solbærsyltetøj imellem. Kom resten af fløden over og drys/pynt med chokoladestykker.

Tips:

evt. 100 g. hakkede mandler pr 8 pers.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (269 stemmer)

Opskriften er vist 365465 gange,
og udskrevet 17948 gange.


Energi:
KJ total 17563 (4181 kcal)
KJ pr. Pers. 2195 (522 kcal)
Vægt ialt 1554 gram
Vægt pr. Pers. 194 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1130 KJ (269 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 16.2 gram
Kulhydrat 26.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lene  -  2019-10-30 09:54:30
I stedet for at rive brødet på rivejernet bruger jeg stavblender, hvortil der hører en lukket skål med kniv. Skærer brødet i tern og 20 sekunder,-så er brødet klart.


Irene  -  2018-06-23 10:56:01
Hej jeres opskrift er meget god, men når i lægger kagen sammen så prøv at bruge alt flødeskum inden i og smør hvid glasur oven på hilsen Irene


Susanne  -  2017-10-15 21:11:11
Hejsa. Kan bundene fryses? Vh Susanne


  -  2017-03-10 16:18:34
Dejlig kage, den smager af barndom. Anne Grethe


  -  2016-10-07 16:25:48
Jeg prøvede at bruge deres opskrift.Den er supper !!!!!! og smagt så GODT!!!!! VHbente


Søren   -  2015-06-18 13:08:58
Jeg prøvede at gøre det sådan som du (Karen) beskriver, med at piske hviderne først i stedet, så sukker, blommer, osv. Ellers gjorde jeg alt ifølge denne opskrift, men kagen har ligesom pustet sig op og er bagefter faldet helt sammen... Nogen bud på hvad jeg kan have gjort forkert? Kan bagetid/temperatur evt. være anderledes for denne måde at gøre det på? Laver bagepulveret mon vrøvl? :)


brian  -  2013-09-27 00:14:16
Jeg har bagt dem over 10 gange også fler a gangen nu vil jeg prøve at lave en med gullerødes rug brød


Mormors dreng  -  2013-01-08 10:55:47
Kan sagtens fryses også med fyld, min mormor laver den som rolade og tager den færdig lige fra fryseren, så kan man putte fløde og chokolade på toppen..


  -  2013-01-05 19:08:58
Kan bundene fryses når de er bagt?


susu  -  2012-12-22 18:25:13
jeg bruger kerne rugbrød, det giver den en bedre smag med en smag af grov kagedej :))


Pia  -  2012-08-08 07:23:09
Solbærsyltetøj på bunden med det halve af føden så er den ikke så tung, det er meget Sønderjysk


Stine  -  2012-07-05 22:34:42
Hmm, lækker kage. Men næste gang vil jeg følge opskriften og ikke bruge groft rugbrød ;-)


Karen  -  2012-04-28 15:24:01
Jeg har bagt over tusind rugbrødslagkager i min cafe`. I de stiftpiskede æggehvider piskede jeg sukkeret i, til det blev til en sej masse.Og efterfølgende æggeblommer - og så de tørre ting. Jeg brugte altig groft blendet rugbrød dog uden solsikkekerner og disse bliver grønne under bagning.


Ulla  -  2011-11-04 10:17:39
Hos er der solbær syltetøj eller hindbær sylte tøj i mellem og flødeskum ovenpå, det giver en meget god smag med det syrlige og fløden og rugbrøds smagen. Vi kommer fra Als og derfra opskriften.


Conny Andersen  -  2011-11-01 08:51:33
Jeg delte kagen i 3 bunde, for ellers ville de blive for tykke.


Birgit Lund  -  2011-10-22 14:10:36
Jeg brugte ymerdrys i stedet og at stå selv og rive rugbrødet


Lissa  -  2011-10-20 19:41:26
husk at man skal bruge sønderjysk rugbrød helt uden kerner - evt lyst (det kan man få hos min lokale bager)


Isabella  -  2011-09-26 18:07:53
I stedet for at rive rugbrødet, kan det med fordel blendes :)


Julie  -  2011-03-18 21:55:33
prøv at piske fløden stiv, pisk så frosne bær fx hindbær i og lidt flormelis... MUMS det er også super godt og gør den mere frisk og ikke så kvalm...


Aase  -  2010-11-27 08:38:11
Er ved at bage den for anden gang, den er bare så lækker.


Heidi  -  2010-09-03 22:10:25
Den smagte himmelsk, kan kun anbefales


Marion  -  2010-02-23 11:18:01
en lækker lagkage! gæterne vil altid synes godt om den!!


Kathe  -  2009-10-25 19:27:16
Super lækker lagkage og et stort hit ungerne elsker den


Numsegøj  -  2009-10-04 14:02:18
Den smagte virkeligt godt, jeg syntes den smagte lidt af pøls..


En mexikaner  -  2009-09-18 17:53:35
Jeg svar ja, til hver gang jeg bliver spurgt om jeg kan lide rygbrød. Fordi, sidden jeg smakte den kage, blev jeg nødt til at lære til at bage såden en. og nu er jeg blivet expert til det.


else  -  2009-04-27 22:03:33
I min opskrift står der at bundene bliver mere luftige hvis man pisker ægggehviderne med en håndkraft....


Hanne  -  2008-11-27 20:51:30
Rigtig lækker! Jeg puttede mindre fløde imellem, men tilføjede syltede kirsebær og mørk chokolade til fyldet. Havde ikke mandler, så jeg puttede hallede hasselnødder i dejen. MUMS!!


Line Jensen  -  2008-10-02 15:45:20
Rigtig lækker rugbrødslagkage. Den var et hit ved min fødselsdag. Utrolig luftig rugbrødsbund. Jeg bruge Maizena cremefine: Til piskning + Vanilla. Sådan to sammen med reven(både grov og fint) mørk chocolade. Det er bare lækkert.


Anne  -  2008-08-21 14:42:34
Jeg er meget overrasket. Den er vildt god! ;-) Jeg havde ikke så meget fløde så jeg blandede lidt creme i. Ingenting ovenpå. Men bundene er bare så lette og lufttige at man skulle tro det er løgn at de er lavet af rugbrød. Tak for den..


jtr  -  2008-08-06 08:01:18
Den er et hit hjemme hos os. Nem at lave og ikke så sød som alm lagkager hutigt bliver. Rent 10- tal(",)


Britta Isaksen  -  2008-03-07 10:34:12
En frisk og lækker lagkage og bliver bestemt ikke dårlige af lige stå og trække et døgn med fløde mellem bundene.


gertrud Nærø  -  2008-01-12 14:34:25
I stedet for flødeskum mellem bundne: drænet ymer blandet op med stifftpisket Mathildecreme, gør kagen mindre kvalm. Smager faktisk bedst næste dag.


Pia  -  2007-10-09 13:08:35
Alt for meget fløde


  -  2007-09-03 13:59:26
Med Kijaffa og Ribsgele


trunte  -  2007-03-19 10:42:36
smagte skønt,, ligesom i min barndom