Hvid chokolademousse med abrikospuré

Hvid chokolademousse med abrikospuré, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Smokey McPot

Indsendt :



Ingredienser:
 Hvid chokolademousse:
2.5 dl.piskefløde
1 æggehvide
1 æggeblomme
200 g.hvid chokolade
2 blade husblas
2 spsk.lys rom
 
 Abrikospuré:
100 g.tørret abrikos
50 g.sukker
 Vanille
 Citronsaft
 
Opskrift:
Hvid chokolademousse:

Chokoladen smeltes. (Ikke over 50°C) Æggene piskes. Husblassen smeltes. (Husblassen har ligget i blød med vand og rom i 24 timer.) Æggene piskes over et vandbad, så de er luftige. Derefter piskes husblassen sammen med æggene, som derefter piskes sammen med den smeltede chokolade. Piskefløden (flødeskum) vendes med chokoladen. Skal stå min. 1 time i køleskabet. Form moussen som æg vha. en våd spiseske, og pynt med friske frugter, evt. carambole- og mangofrugter og abrikospuré.

Abrikospuré:

Abrikoserne skal have været ude (af køl) et døgn. Derefter koges de sammen med sukker, til de er rigtig godt møre. Dernæst passeres de gennem en sigte. Smages til med vanillen og citronen.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hvid Chokolademousse

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 11732 gange,
og udskrevet 192 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2011-09-08 17:05:59
Jeg er ikke helt med på det med at piske æggene - først skal de piskes og senere skal de piskes igen over vandbad ?

Bente  -  2008-01-09 14:41:38
Rigtig lækker mousse og abrikospureen er overraskende god!