Hvid chokolademousse

Hvid chokolademousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Hvid chokolademousse, billede 4 Hvid chokolademousse, billede 1 Hvid chokolademousse, billede 2 Hvid chokolademousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
150 gram Hvid chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
45 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Pisk sukker og æggeblommer hvide. Smelt chokoladen over svag varme i vandbad.

Held chokoladen i ægge og sukker blandingen.

Pisk fløden til flødeskum og vend fløden i chokolade, sukker og æggeblandingen.

Hæld chokolademoussen i portionsglas. Stil chokolademoussen på køl i ca.2 timer evt. natten over.

Tips:

Hvid chokolade arbejder anderledes end den mørke, så hvid chokolade skal smeltes meget forsigtig ellers bliver den grynet og kan ikke røres i æggeblandingen.

Vi bruger Callebaut velvet.





karakterer:
Opskriften er vist 105923 gange,
og udskrevet 761 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9527 (2268 kcal)
KJ pr. Pers. 2381 (567 kcal)
Vægt ialt 555 gram
Vægt pr. Pers. 138 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1716 KJ (408 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 33.0 gram
Kulhydrat 24.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-02-03 10:56:48
Hvid chokolade er ikke "rigtig" chokolade, og den skal varmes meget forsigtig. Samtidig bliver moussen heller ikke så fast som man kender det fra almindelig chokolademousse.

  -   2023-09-24 18:01:05
Hvorfor bliver moussen ikke stiv

  -   2022-03-21 20:58:28
Hej. Er den stadig god hvis den står et par dage i køleskabet?

  -   2020-01-18 15:01:32
kan man fryse moussen f.eks, i en lagkage