Kødboller med selleri sauce

Kødboller med selleri sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Pia

Indsendt :



Ingredienser:
 Kødboller:
500 g.svinefars evt blanding af kalv og svin
1 løg i tern
2 spsk.hvedemel
2-5 spsk.mælk
 
50 g.smør til pande
 vand der dækker "bollerne" halvt
 
 Selleri:
1-1.5 selleri renset og i tern
 vand der dækker ternene
 
 Sauce:
50 g.smør (evt mindre)
1-3 spsk.hvedemel
 vand fra kødboller og selleri
 
Opskrift:
Farsen til kødbollerne: alle ingredienserne blandes. Der kan evt være brug for mere mel eller mælk for at farsen føles lind (ikke for smattet).
Farsen hviler i 15 min.
Formes med en spsk til "boller" og lægges i en pande hvor der er smeltet smør.Når alle bollerne er formet og lagt i gryden hældes der vand så de dækkes halvt. Låg på og skrues halvt ned. De skal ha omkring 20 min.

Selleri:
De lægges i en gryde og dækkes med vand. De skal koges møre (føles som kartofler når de har fået nok).

Sauce:
Smør smeltes (ikke brunes). Mel hældes i og røres rundt. Så kommes vandet i fra de færdig kogte selleri i lidt ad gangen.
Hvis man vil ha mere smag kan vendet fra bollerne også bruges halv halv med selleri - vandet.
Når saucen er tyk oh færdig hældes det resterende vand fra selleriene og de hældes i saucen. Kødbollerne kan også kommes i, men plejer at servere dem ved siden af.
Serveres med kogte kartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 10365 gange,
og udskrevet 218 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

John  -  2009-02-09 15:21:03
Kødbollerne skal da ikke på en pande med smør!