En kongelig mandeltærte

En kongelig mandeltærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Mørdej:
150 g.hvedemel
75 g.sukker
100 g.smør eller margarine
1 æg
 
 Mandelfyld:
1 æg
60 g.florsukker
60 g.smuttede malede mandler
 revet skal og saft af ½ citron
 
Opskrift:
Til mørdejen hakkes fedtstoffet i hvedemelet. Sukker og æg tilsættes og dejen æltes sammen.

En smurt springform beklædes med dejen. Et ildfast fad, ikke for dybt, kan også anvendes. Bages ved 225 grader C i 10 minutter.

Mens kagen endnu er lunken, hældes mandelfyldet i. Hertil røres æg og florsukker. De smuttede, malede mandler, citronskal og saft tilsættes.

Tærten bages nu færdig i 5-6 minutter med mandelfyldet.

Pyntes med små mandarin- eller appelsinstykker. Lidt snittede mandler kan drysses over tærten. Denne smager fortræffeligt og egner sig både som dessert og til te eller kaffe.

Tips:

217


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)

Opskriften er vist 16488 gange,
og udskrevet 328 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lisbeth Evy Olsen  -  2008-08-03 17:54:52
Denne taerte lavede min mor da jeg var lille i 60erne, saa godt som hver week-end, stadig dejlig at faa.Nu oversaetter jeg den til Spansk saa flere kan faa fornoejelsen af den.

Christina Bigum  -  2008-05-26 23:44:02
Jeg lavede den med ca.100g groft hakket chokolade, og det smagte rigtigt godt! Men dejen var svær at rulle ud. Jeg tror, at det er nemmere hvis den har stået noget tid i køleskabet. Jeg brugte en lille tærteform. Der var meget dej til overs til næste gang, men fyldet passede helt perfekt! Tak for en god oplevelse!