Langtidsstegt juleand

Langtidsstegt juleand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

HøjtidJul - julen

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Langtidsstegt juleand, billede 4 Langtidsstegt juleand, billede 1 Langtidsstegt juleand, billede 2 Langtidsstegt juleand, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel 2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
2 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
450 gram Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rens anden og gnid den med salt og peber, inden den fyldes med æblestykker og svesker, der har ligget i blød i vand nogle timer. Luk hullet med kødnåle.

Læg anden med brystet nedad på en bradepande med rist og sæt den i en 130 grader C varm ovn (110 grader C ved varmlufts). Hæld vand i bradepanden og lad den stege fire timer, inden den vendes og steges yderlig halvanden til to timer. I alt skal stegetiden være på ca. 6 timer.

Nu er skindet sprødt og lækkert, anden er saftig og mør, meget velsmagende og ikke svundet særlig meget. Giv evt. Lidt hård varme eller grill de sidste minutter.

Lav sauce af skyen fra bradepanden (husk at si skyen og skum for fedt) og server med brunede kartofler, rødkål og agurkesalat.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Langtidsstegt and

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (74 stemmer)

Opskriften er vist 157737 gange,
og udskrevet 7917 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 21787 (5187 kcal)
KJ pr. Pers. 5446 (1296 kcal)
Vægt ialt 4650 gram
Vægt pr. Pers. 1162 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 468 KJ (111 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 8.5 gram
Kulhydrat 6.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Maria  -  2018-12-25 17:18:35
Jeg brugte denne opskrifter og nej hvor blev anden perfekt! Saftig, lækker og helt som den skulle være. Alle roste den :) Jeg puttede et par enkelte friske stænder rosmarin med i fyldet, men ellers blev opskriften fuldt nøje og det er helt klart den måde, som jeg fremover skal stege juleand på.

Annette.K.K.Andersen  -  2016-01-25 16:32:47
Efter at have læst opskriften og alle kommentarerne dertil, så ved jeg, at denne opskrift vil jeg bruge på Fredag. Det er 1.gang, jeg skal prøve at lave langtidsstegt and. Jeg håber, at kernetemperaturen skal være det samme som ved kyllingeunderlår altså højest 63°

Michael  -  2015-12-25 11:45:12
Vi brugte denne opskrift på jule ænderne igår, og den fremgangsmåde kan virkelig anbefales 👍😃 Vi gav dem dog lidt under 5 timer, tog dem ud og lod dem hvile i ca et kvarter, hvor vi skar dem ud, eller dvs de faldt fra hinanden, de var virkelig så møre.. Derefter gav vi dem 5-8 min ved 200g varmluft, lige til at få skindet Extra sprødt 😊 Velbekomme.

Per  -  2015-12-11 08:38:22
Har 2 ovne, samme fabrikat, men forskellig type, har tidligere stegt anden i den en hvor den var rigeligt færdig, nu har jeg prøvet i den anden, og her var den lige knapt færdig på de 6 timer. Jeg ved der er lidt forskel på hvor meget de varmer, men det er måske 10 grader i forskel, men på 6 timer er det øjensynlig nok til at gøre 1 time eller mere i forskel på tiden :)

  -  2012-12-24 11:47:16
fin opskrift, til dem der også spiser medister, læg den rundt om anden den sidste times tid. manner jeg bare :)

Sanne  -  2009-12-25 00:21:55
Tak - denne måde at stege and på, var helt igennem super - og så var man helt fri for at stresse med anden. Super. Tak igen og glædelig jul.

Lotte  -  2009-12-21 07:45:59
Jeg har altid stegt anden som beskrevet og den er aldrig mislykkedes. Jeg får en fin saftig and som falder fra benene af sig selv.

Peter  -  2008-12-26 09:26:59
Efter 5 timer var den perfekt dog bliver den noget rillet at se på når den ligger så længe på risten

ilse  -  2008-12-23 16:12:12
Ja man kan sagtens langtidsstege i stegepose.

riborgdaehnert  -  2008-12-23 14:51:27
Kan man langtidsstege i stegepose? Riborg

Ib R. Larsen  -  2007-12-25 03:56:32
Kort bemærkning. ¨Topkarakter¨

wiis  -  2007-12-24 02:23:02
And,3.000g: 120 grader 4 timer med 250 grader på (det sidste kvarter). Hvis du steger kam/ribbensteg ved siden af, så læg mærke til at svinekammen ikke får for meget, så tag den ud først. Kom nogel dråber kulør i stegeskyen - så kan du skelne fedtet fra skyen! Husk at dryppe stegen med skysovs jævnligt. GOD JUL! torben (pølsemager.m.m.)

Kisser  -  2007-12-17 12:22:01
Jeg steger en and på godt 3 kg. i 5 timer, mener 6 er for meget

Per  -  2007-12-17 07:51:16
Stegetiden for anden vægt, så bør du kunne gange de 6 timer med den nye vægt og derefter dividere med den gamel, altså 6x2600 = 15600 og så dividere med 3000 det giver 5.2 time, det lyder vist ikke helt ved siden af.

Per  -  2007-12-17 07:46:46
Stegetiden skulle være den samme for 2 ænder som for en da det er størrelsen der er afgørende, men så må de jo altså heller ikke lægge helt op af hinanden.

Bønne  -  2007-12-17 06:58:10
Hvad vil stegetiden være ved 2 ænder a´ 3000 g?

Farmor  -  2007-12-16 23:27:35
Hvem har erfaring med langtidsstegning af en 2600 g and? Hvor længe skal sådan en stege?