Arabisk fisk

Arabisk fisk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ann-Britt

Indsendt :



Ingredienser:
1 hel ørred eller laks eller lign.
1 stor håndfuld hakket bredbladet persille
2 hakkede chili (milde eller stærke efter smag)
2 spsk.Korianderfrø (knust med kniv eller i morter)
1 citron Reven skal og saft heraf
4-5 fedhakkede hvidløg
1 citron i skiver
 Salt
 peber
 
Opskrift:
En hel fisk renses og hoved, finner og hale fjernes.
Der skæres dybe snit på tværs af fisken med ca. 2 cm afstand på hver side af fisken.
Fisken fyldes indvendig med citronskiver, persille, salt og peber.
I hver snit stoppes krydderblandingen godt ned og fisken pakkes ind i 2 lag bagepapir. Bages i ovnen i ca. 1 time ved 180 gr. (afhængig af fiskens størrelse).

Tips:

Serveres evt. med følgende tilbehør: Salat: Lige dele hakket tomat og hakket agurk blandes med masser af hakket, bredbladet persille og friskpresset citronsaft, salt og peber. Bulgur, kogt i en god bouillon afkøles let inden den blandes med hakket hvidløg, hakket chili, citronsaft, olie, salt og peber. Fladbrød (købes i indvandrebutikker). Brødene spises som der er, eller lunes lidt i ovnen. Eventuelt kan man servere græsk youhurt rørt med hvidløg, salt og peber til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (10 stemmer)

Opskriften er vist 17388 gange,
og udskrevet 359 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Yogi  -  2008-04-14 00:24:32
Vi prøvede med "Guldbars", og det blev super-lækkert. Opskriften er lidt forvirrende, fordi krydderiblandingen ikke klart defineres i ingredienslisten. Vi valgte at putte 3 hvidløg i krydderiblandingen sammen med reven skal af citronen og saften fra ½ citron, og så kom vi de 2 andre fed hvidløg i bulguren sammen med chili, citronsaft og ½ dl. olie. Bulguren bliver iøvrigt ikke stærk af de 2 chili, så frygt ej. 2 guldbars tog 1 time ved 160 grader med varmluft-stegning.