Birnen Bohnen Speck (Pære bønner og flæsk)

Birnen Bohnen Speck (Pære bønner og flæsk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.grønne bønner
500 g.pære små håndfast af slagsen
500 g.små kartofler
400 g.røget flæsk fire tykke skiver
2 spsk.bønneurt (timian og/eller persille kan bruges)
 salt (vær forsigtig da flæskket er salt i sig selv)
 sort peber friskkværnet
 
Opskrift:
Nip og vask bønnerne og skær dem i ca. 5 centimeter lange stykker. Skræl kartoflerne, er det store kartofler skæres de i mindre stykker. Vask pærerne, de skal ikke skrælles eller skæres noget fra. Hak krydderurterne fint.

Læg det skivede flæsk i en stor gryde, dæk med kold vand, omkring 2 centimeter over flæskket. Tilsæt peber. Bringe i kog over middel varme og lad småkoge 10 minutter.

Tilføj bønner, kartofler, pære og bønneurt, fyld efter med vand såfremt det er kogt bort. Koges over medium varme, 20 til 30 minutter, indtil bønner og kartofler er møre og vandet er kogt meget ned. Dette er ikke suppe, men noget væske er nødvendigt. Smag til med salt.

Kan drysses med ekstra krydderurter ved servering.

Tips:

Retten stammer fra nordtyskland


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 6472 gange,
og udskrevet 129 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Thomas  -  2020-08-25 19:54:12
Det lyder godt ! På denne måde gør vi det i Holsten...

Janpedel  -  2016-03-12 09:17:27
Bøønflæsk - kålles a ret å synnejysk! A fik a ret ve min bestemoe da a var en knæet, uhm den er goed!

Jan J  -  2016-03-12 09:01:58
Findes osse i Sønderjylland, så kaldes retten: BØØNFLÆSK!