Gloegg

Gloegg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varme DrikkeRet : Varme Drikke - Gløgg

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gloegg, billede 4 Gloegg, billede 1 Gloegg, billede 2 Gloegg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 fl.rødvin
1 helkanel
2 stk.hel kardemomme
0.5 citron
85 g.sukker
2 sevilla appelsiner eller pomeranser
12 helenelliker
100 g.rosiner
100 g.mandler
 
 
Opskrift:
Hæld rødvinen i en emaljeret gryde og læg kanel og kardemomme ved i en lille gazepose. Varm op til lidt under kogepunktet, sluk under gryden og lad vinen trække under låg ca 5 min. Tilsæt sukker, citronsaft og tynde strimler gul skal af citronen.

Stik hele nelliker i de let bitre sevilla appelsiner eller pomeranser og læg dem i en opvarmet bowle sammen med rosiner og hele, smuttede mandler.

Hæld den varme vin over og server gløggen i små glaskrus.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på gløgg

karakterer:
Opskriften er vist 64645 gange,
og udskrevet 1376 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (63 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu