Lasagne med kantareller (kantarellasagne)

Lasagne med kantareller (kantarellasagne), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Svampe - Kantarel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lasagne med kantareller (kantarellasagne), billede 4 Lasagne med kantareller (kantarellasagne), billede 1 Lasagne med kantareller (kantarellasagne), billede 2 Lasagne med kantareller (kantarellasagne), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kantareller, friske
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
600 gram Kalv og flæsk. hakket 11%
6 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
4 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Timian, tørret
1 tsk. Oregano, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
300 gram Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
200 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
100 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
  Bechamelsovs:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Muskat
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Skær de istandgjorte kantareller i mindre stykker. Hak de pillede løg.

Varm panden og steg løgene klare heri over middelstærk varme. Rør kød og svampe i og fortsæt stegningen over middelstærk varme i et par minutter. Skær tomaterne i små stykker og rør dem i sammen med bouillonen, timian, oregano, salt og peber. Kog under låg ved svag varme i 15 minutter.

Bechamelsovs:
Smelt smørret i en sovsegryde, rør melet i og spæd først med mælk og derpå med bouillon til en tilpas tyk sovs. Kog den igennem i ca. 3 minutter og smag den til med salt og revet muskatnød.

Smør et stort aflangt ovnfast fad og dæk bunden med rå lasagneplader. Dæk med kødsovs og fordel nogle skefulde bechamelsovs over. Strø lidt af mozzarellaen over bechamelsovsen.
Gentag disse lag, det sidste lag skal være bechamelsovs og herover strøs parmesanosten.

Dæk med alufolie og sæt fadet på en rist i den underste halvdel af en 200 grader C. alm. ovn i ca 15 minutter.

Fjern folien og fortsæt bagningen, til overfladen er gylden, 15-20 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (12 stemmer)

Opskriften er vist 38090 gange,
og udskrevet 2237 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 20502 (4881 kcal)
KJ pr. Pers. 5125 (1220 kcal)
Vægt ialt 4019 gram
Vægt pr. Pers. 1004 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 510 KJ (121 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 9.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

mick  -  2011-09-13 17:21:31
den smagte rigtig godt

Ulla  -  2007-10-18 08:26:03
den er god, jeg valgte dog at lave den uden kød, men med dobbelt svampe istedet. jeg brugte fronsne svampemix, det var dejligt nemt. severes som tilbehør til kød.

Ken  -  2007-09-23 01:24:52
Hvor store er de tomater?